Trabzonspor je šestkratni prvak Turčije, v pravkar končani sezoni pa je osvojil turški pokal in bil drugi v prvenstvu. Foto: EPA
Trabzonspor je šestkratni prvak Turčije, v pravkar končani sezoni pa je osvojil turški pokal in bil drugi v prvenstvu. Foto: EPA

V izjavi za javnost je Cas sporočil, da šestkratni turški prvaki niso spoštovali dogovora z Uefo, da do konca fiskalnega leta 2019 pokrijejo izgubo iz zadnjih sezon in se zavihtijo v zelene številke.

Trabzonspor je sezono v turškem prvenstvu končal na drugem mestu za Basaksehirjem Istanbulom. Če bi Cas odločil v korist kluba, bi Trabzonspor tako zaigral v kvalfikacijah za Ligo prvakov.

Man City zmagal, a hkrati kriv oviranja preiskave
Cas je letos poleti že obravnaval eno pritožbo. V primeru angleškega velikana Manchester Cityja je vendarle spremenil prvotno kazen Uefe in odločil, da varovanci Pepa Guardiole lahko nastopajo v Ligi prvakov v sezoni 2020/21. V Lozani so Uefi oporekali, da je primer že zastaral in je bil pokrit s poprejšnjo kaznijo.

Vseeno pa Cas ni odrešil Man Cityja kršenja finančnega ferpleja in je meščane tudi obsodil oviranja preiskave, zaradi česar morajo plačati 10 milijonov evrov kazni, vseeno pa lahko igrajo LP. Četudi je Športno razsodišče razveljavilo ostro Uefino kazen, pa so iz Lozane v sodbi pozvali Uefo, naj kaznujejo angleški klub zaradi oviranja preiskave.