Komaj 35-letni trener Salzburga Matthias Jaissle in 19-letni Benjamin Šeško med proslavljanjem zanju drugega naslova prvaka Avstrije. Foto: Twitter/@FCRBS_en
Komaj 35-letni trener Salzburga Matthias Jaissle in 19-letni Benjamin Šeško med proslavljanjem zanju drugega naslova prvaka Avstrije. Foto: Twitter/@FCRBS_en

V 40. minuti je po podaji iz prostega udarca z glavo natančno meril slovenski reprezentant Jon Gorenc Stanković. Šele drugi gol 27-letnega obrambnega vezista na 42. klubski tekmi sezone za vodstvo Sturma z 1:0, s čimer so se črno-beli Štajerci na virtualni lestvici avstrijskega prvenstva točkovno izenačili s Salzburgom.

Rdeči biki so hitro vrnili udarec na začetku drugega polčasa, ko je sploh prvič v sezoni zadel Amar Dedić. 20-letni reprezentant Bosne in Hercegovine je bil ob koncu tekme v 88. minuti tudi podajalec za odločilni gol, ki ga je dal rezervist Karim Konaté, 19-letni napadalec iz Slonokoščene obale. Zadnjih deset minut tekme je za Sturm odigral še en slovenski reprezentant Tomi Horvat.

Salzburg v Avstriji razred zase

Dva kroga pred koncem prvenstva 2022/23 je RB Salzburg povečal prednost na šest točk, in ker odločajo medsebojne tekme, ga Sturm iz Gradca ne more več prehiteti. Jubilejni deseti zaporedni naslov prvaka Avstrije, skupno že 17., pri čemer so kar 14-krat slavili v eri Red Bulla, ki je leta 2005 kupil klub in ga spremenil v prvo nogometno silo severnih sosedov in kovačnico talentov.

Šeško se poslavlja kot prvi strelec prvakov

Med talenti, ki zdaj slavijo naslov državnih prvakov, je tudi Benjamin Šeško. Vsega 19-letni Radenčan je trenutno že prvi napadalec Slovenije, po izjemnih spomladanskih igrah pa je bil na koncu tudi najnevarnejši rdeči bik. V 30. krogu je proti Sturmu sicer ostal brez zadetka, a je odigral celotno tekmo. Šeško je s 17 zadetki v sezoni z naskokom prvi strelec RB Salzburga, od katerega se bo poleti poslovil. A slovenski napadalec ostaja v nogometnem ozvezdju Red Bulla, saj bo s 1. julijem postal član RB Leipziga.

Do konca RB Salzburg čakata še tekmi z Austrio iz Celovca in pri Austrii na Dunaju. S 15 ligaškimi zadetki je Šeško trenutno četrti na lestvici strelcev, kjer se krona nasmiha Guidu Burgstallerju (20 golov za Rapid).