Xavi, nekdanji legendarni kapetan Barcelone, je zaključil igralsko kariero v Katarju, kjer je sočasno že postal tudi trener. Pozimi je dal košarico
Xavi, nekdanji legendarni kapetan Barcelone, je zaključil igralsko kariero v Katarju, kjer je sočasno že postal tudi trener. Pozimi je dal košarico "blaugrani". Foto: Reuters

"Pred nekaj dnevi, ko sem sledil protokolom lige, sem bil ob zadnjem testiranju pozitiven na covid-19. Na srečo sem v odličnem stanju, ampak glede na protokol bom v izolaciji, dokler ne ozdravim. Ko mi bodo zdravstveni organi to dovolili, se bom vrnil v delovno rutino in delal še z večjo vnemo," je na Twitterju zapisal 40-letni Xavi Hernandez.

Ob tem se je zahvalil vsem, ki se trudijo, da bi okužbe čim hitreje odkrili in jih zajezili ter zagotovili normalno tekmovanje. V Katarju se prvenstvo po prekinitvi zaradi pandemije nadaljuje ravno s soboto, Xavijev Al Sadd pa je po nedokončanem 18. krogu na 3. mestu v 12-članski katarski ligi.

Katar ima več kot 108 tisoč potrjenih primerov okužbe z virusov sars-cov-2 in 164 smrtnih primerov, povezanih s covidom-19, povzema ameriška medicinska univerza Johns Hopkins.