Chelsea je dobil novega trenerja s petletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto. A v zadnjih 20 letih so modri iz zahodnega Londona imeli natanko 20 trenerjev ... Foto: EPA
Chelsea je dobil novega trenerja s petletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto. A v zadnjih 20 letih so modri iz zahodnega Londona imeli natanko 20 trenerjev ... Foto: EPA

Enzo Maresca, ki je bil do lani pomočnik Pepa Guardiole pri angleškem prvaku Manchester Cityju, je poskrbel za takojšnjo vrnitev Leicestra v angleško elito po njihovem izpadu pred 12 meseci.

44-letni Italijan naj bi navdušil vodilne može pri Chelseaju s slogom igre, ki so ga prikazale lisice med osvajanjem druge angleške lige. Chelsea se je sicer zgolj po eni sezoni odpovedal trenerju Argentincu Mauriceu Pochettinu. Klubsko sezono v Angliji je končal na šestem mestu ter se uvrstil le v Konferenčno ligo, potem ko so modri zgrešili kvalifikacije za Ligo prvakov.

Pique še kot igralec lobiral za Savdijce

V Španiji odmeva razširitev preiskave zaradi sporne pogodbe s Savdsko Arabijo o selitvi in razširitvi španskega superpokala, ki ga gosti omenjena država. Sodnica Delia Rodrigo je preiskavo razširila na 15 ljudi, med drugim tudi na Gerarda Piqueja, ki naj bi za uspešno dogovorjeni posel prejel štiri milijone evrov letne provizije.

Na administracijo zdaj že nekdanjega predsednika španskega nogometa Luisa Rubialesa, ki je odstopil zaradi afere poljub, je padel sum korupcije, nezakonitega upravljanja in pranja denarja. Ena od domnevno spornih pogodb se nanaša na dogovor s savdsko družbo Sela za organizacijo superpokala v Savdski Arabiji.

Pogodba, podpisana leta 2019 in podaljšana leta 2020, je vključevala "nadomestilo za uspeh" v korist "zastopnika tretje osebe", podjetja z imenom Kosmos, ki ga je zastopal Gerard Pique, ki je takrat še igral za Barcelono.

Kosmos naj bi deloval kot zastopnik savdske družbe, v pogodbi pa naj bi bila klavzula, po kateri je španska zveza skušala zagotoviti plačilo letne provizije v vrednosti štirih milijonov evrov v korist Kosmosa. S tem dogovorom naj bi Pique po besedah sodnice zbral približno 40 milijonov evrov, piše španska agencija EFE.