Simon Rožman je bil z Rijeko samo nekaj minut oddaljen od osvojitve 2. mesta na Hrvaškem, s čimer bi se uvrstil v kvalifikacije za Ligo prvakov. Foto: www.alesfevzer.com
Simon Rožman je bil z Rijeko samo nekaj minut oddaljen od osvojitve 2. mesta na Hrvaškem, s čimer bi se uvrstil v kvalifikacije za Ligo prvakov. Foto: www.alesfevzer.com

Neverjeten razplet zadnjih 90 minut sezone 2019/20 je prinesel slavje Lokomotive, ki je sredi Osijeka ugnala neposrednega tekmeca z 2:1, pri čemer je odločil avtogol Osiječana Danijela Lončarja v 88. minuti!

Po tekmi v Osijeku spopadi s policijo

Pred stadionom Osijeka je tekmo spremljalo najmanj dva tisoč domačih navijačev, ki so se po zanje najslabšem razpletu v razočaranju spopadli s policijo. Po zraku so letele bakle in kocke, policija pa je prisotne razgnala s solzivcem. Končalo se je z nekaj poškodovanimi in aretiranimi navijači Osijeka.

Čolak s 4 goli do strelske krone
Zadetek v Osijeku je imel žalosten zven na Reki, kjer je četa Simona Rožmana rutinirano odpravila sosednjo Istro s 4:2. Prav vse štiri gole je dosegel Antonio Čolak – in to vse do 54. minute, s skupno 20 goli pa je postal najboljši strelec lige. V zadnje pol ure je Rijeka samo še čakala na razplet derbija v Slavoniji: v 58. minuti je Osijek izenačil, pol ure pozneje se je sam pokopal, Lokomotiva Zagreb pa je tako osvojila končno drugo mesto.

Prvak že dolgo Dinamo s Stojanovićem
Že pred časom je bilo znano, da bo vnovič prvak Hrvaške Dinamo Zagreb, za katerega igra tudi slovenski reprezentant Petar Stojanović. Dinamo je na koncu zbral 80 točk, Lokomotiva Zagreb 65, Rijeka 64, Osijek 62, v Evropi pa bo igral še peti Hajduk (60 točk).

Rožman izpolnil klubski cilj, sledi finale pokala
"Vedeli smo, da v zadnjem krogu nismo odvisni samo od sebe. Mi smo svoj del oddelali, v zadnje pol ure smo samo še poslušali razplet druge tekme. Končali smo na tretjem mestu, Čolak pa je postal najboljši strelec HNL-ja. Ni slabo,"
je po zadnji tekmi s pozitivne strani gledal Simon Rožman in povzel razplet lige: "Konec koncev končaš tam, kamor spadaš. Izpolnili smo klubski cilj, čestitke Lokomotivi."

Vseeno lahko Rijeka še pride na svoj račun, saj jo 1. avgusta čaka finale hrvaškega pokala ravno proti Lokomotivi. "Tekma za lovoriko in vrhunec sezone. Smo v dobri formi, zanima nas samo naslov in naredili bomo vse, da ga prinesemo na Reko," je poudaril Rožman, da pika na i nenavadni sezoni še pride.