Andraž Šporar je po zimskem prestopu iz Slovaške na Portugalsko za Sporting zaigral na 16 tekmah in dosegel 6 golov ter k temu dodal še eno podajo za zadetek. Foto: Reuters
Andraž Šporar je po zimskem prestopu iz Slovaške na Portugalsko za Sporting zaigral na 16 tekmah in dosegel 6 golov ter k temu dodal še eno podajo za zadetek. Foto: Reuters

Andraž Šporar je sredi 2. polčasa sprejel podajo Tiaga Tomasa in rutinirano zatresel Benficino mrežo za 1:1. 26-letni Ljubljančan je bil najboljši posameznik Sportinga, ki pa ni zdržal do konca in je zapravil končno 3. mesto ter neposredno uvrstitev v skupinski del Evropske lige.

Vinicius junak derbija
Odločilni gol za zmago Benfice je v 88. minuti dosegel Carlos Vinicius, Šporar pa je tako letošnjo sezono portugalskega prvenstva sklenil s šestimi goli.

Prvak Porto je v zadnjem krogu sicer z 1:2 izgubil proti Bragi, a si je že pred tem zagotovil 29. naslov državnega prvaka in igranje v Ligi prvakov za prihodnjo sezono.

Sporting v kvalifikacije za EL
Branilka naslova Benfica je osvojila drugo mesto s petimi točkami zaostanka (77) za tekmeci iz Porta. Braga si je z zmago v zadnjem krogu zagotovila tretje mesto in nastope v evropski ligi. Zbrala je 60 točk, tako kot Sporting, ki je po sobotnem porazu ostal brez neposredne zagotovitve igranja v skupinskem delu Evropske lige za prihodnjo sezono. V kvalifikacijah za drugo kakovostno tekmovanje v Evropi bo poleg njega igral še peti Rio Ave (55).

Iranec v vrstah Rio Aveja Mehdi Taremi si je ob doseženih 18 zadetkih razdelil naziv najboljšega strelca lige z dvema nogometašema Benfice, Pizzijem in Viniciusom.

Portugalsko prvenstvo se bo končalo s tremi nedeljskimi tekmami, ki bodo določile, kdo poleg Avesa bo še izpadel v nižjo ligo.

Šporar na derbiju zatresel mrežo Benfice