Samir Handanović se je po poškodbi vrnil v vrata Interja.   Foto: AP
Samir Handanović se je po poškodbi vrnil v vrata Interja. Foto: AP

Že prej je bilo jasno, da bo dvoboj med Interjem in Getafejem potekal za zaprtimi vrati, po besedah predsednika Getafeja Angela Torresa pa moštvo sploh ne bo odpotovalo v Milano.

"Ne želimo oditi v epicenter koronavirusa," je dejal Torres za špansko radijsko postajo Onda Cero. "Najbolj smiselno bi bilo tekmo prestaviti," je še dodal še pred uradno potrditvijo prestavitve tekme. Getafe se je že obrnil na Uefo, da najde alternativno prizorišče obračuna, v skrajnem primeru pa so pripravljeni Španci celo predati dvoboj in samovoljno skleniti pot v osmini finala tekmovanja.

"Če moramo zaradi našega zdravja to tekmo izgubiti, jo bomo pač izgubili," je po navedbi nemške tiskovne agencije DPA še dodal Torres.

Nogometni klub Roma je sporočil, da ekipa odpotovala v Sevillo. Letalo iz Italije z nogometaši na krovu namreč ni dobilo dovoljenja za pristanek v Španiji.

Italija je po zadnji odredbi tamkajšnje vlade pod karanteno, da bi zajezili širitev novega koronavirusa. Doslej je tam umrlo 631 ljudi, več kot 10.000 pa je okuženih.

OSMINA FINALA, prve tekme,

Četrtek ob 18.55:
EINTRACHT FRANKFURT - BASEL
ISTANBUL BASAKSEHIR - KÖBENHAVN
LASK LINZ - MANCHESTER UNITED (brez gledalcev)
Ob 21.00:
OLYMPIACOS - WOLVERHAMPTON (brez gledalcev)
RANGERS - BAYER LEVERKUSEN
WOLFSBURG - ŠAHTAR DONECK (brez gledalcev)

Preloženo:
SEVILLA - ROMA
INTER - GETAFE

Povratne tekme bodo v četrtek, 19. marca.