Goran Sanković (desno) z Muamerjem Vugdalićem po uvrstitvi na svetovno prvenstvo leta 2002. Foto: BoBo
Goran Sanković (desno) z Muamerjem Vugdalićem po uvrstitvi na svetovno prvenstvo leta 2002. Foto: BoBo

Sanković je med letoma 1996 in 2001 igral za matični CMC Publikum iz Celja, nato se je preizkusil še v tujini. Sprva je eno sezono igral na Češkem pri Slavii iz Prage, nato med letoma 2002 in 2004 v Grčiji za Akratitos in Panionios.

Bil je del različnih selekcij slovenske nogometne reprezentance, kapetan vseh mlajših kategorij, za ekipo do 21 let je na 23 nastopih dosegel zadetek, za člansko izbrano vrsto pa je igral med letoma 2001 in 2002, zbral je pet nastopov. S slovensko reprezentanco se je leta 2002 udeležil svetovnega prvenstva, na katerem pa ni nastopil.

Zaradi hujše poškodbe kolena je leta 2004 sklenil nogometno kariero, nato pa je nadaljeval udejstvovanje v nogometu, tokrat kot organizator letnih in zimskih priprav za športne ekipe. Med drugim se je ukvarjal tudi z agentskim delom, saj je bil registriran posrednik.

V soboto so celjski policisti javno pozvali vse, ki bi kar koli vedeli o Sankovićevem izginotju. Ta se je namreč v petek z avtomobilom odpeljal neznano kam, tedaj je bilo tudi prijavljeno njegovo izginotje. V soboto v poznih popoldanskih urah so na PU Celje iskalno akcijo preklicali, saj so pogrešano osebo našli, žal mrtvo, poroča portal N1.