Julio Cesar je spravljal v obup napadalce  Manchester Uniteda, tudi Ryana Giggsa. Foto: Reuters
Julio Cesar je spravljal v obup napadalce Manchester Uniteda, tudi Ryana Giggsa. Foto: Reuters
Samuel Eto'o
Eto'oju je veselje v 14. minuti preprečila vratnica. Foto: EPA
Jose Mourinho
Jose Mourinho je bil lahko razočaran nad predstavo Interja v prvem polčasu, saj je bil Manchester veliko boljši in je imel kar nekaj izjemnih priložnosti. Foto: Reuters
Navijač Manchester Uniteda
Navijač Manchester Uniteda na tribunah San Sira. Foto: Reuters
Robin van Persie
Doni se je vrgel v desno, Robin van Persie pa je zadel v levi spodnji kot. Foto: EPA

Prvi polčas na San Siru je pripadel rdečim vragom, ki pa kljub številnim priložnostim niso znali premagati Julia Cesarja. Vratar Interja je v 3. minuti sijajno ustavil strel Cristiana Ronalda z glavo, v 26. pa je bil uspešnejši še od Ryana Giggsa, ki se je lepo otresel branilcev na levi strani kazenskega prostora in se sam znašel pred Cesarjem.

Odlično razpoloženi Ronaldo je bil izjemno nevaren še nekajkrat, s prostega strela je med drugim zadel vratnico, z glavo pa meril tik mimo nje. Inter ni pokazal praktično nič. Razmerje v strelih je bilo 11:6 za goste, v okvir vrat 4:1.

Inter jo je precej srečno odnesel brez gola
Na začetku drugega dela so črno-modri pritisnili. V 48. minuti je po podaji Zlatana Ibrahimovića z leve strani sredi kazenskega prostora žogo slabo zadel Adriano in jo poslal prek vrat. Nekaj trenutkov zatem je Adriano zahteval 11-metrovko, ko se je nanj z roko rahlo naslonil Rio Ferdinand. Sredi polčasa so vajeti v "svoje noge" znova prevzeli angleški prvaki. Ronaldo je takrat podal z desne strani, prekratka sta bila Ji Sung Park in Giggs, Javier Zanetti pa je ob daljši vratnici žogo izbil v kot.

V 76. minuti je Valižanu po prodoru blokiral strel Ivan Cordoba, nogometaš Manchestra bi bolje storil, če bi podal osamljenemu Dimitarju Berbatovu. V 82. minuti na drugi strani z enega metra ni znal zadeti Esteban Cambiasso. Ko ga je žoga zadela v prsi, je bil na pravem mestu Edwin van der Sar. Zadnjo priložnost je imel v sodnikovem podaljšku s prostega strela Ronaldo, Cesar je s težavo ukrotil zavito žogo, ki je šla čez živi zid.

Barcelona dobila, kar je želela
Obračun med Lyonom in Barcelono so bolje začeli domači, ki so povedli v 7. mimuti. Takrat je prosti strel z leve strani izvajal Juninho in mojstrsko zadel pod prečko v daljši kot vratarja Victorja Valdesa. Zlata vreden remi je Kataloncem priboril Thierry Henry v 67. minuti. Kot je izvajal Lionel Messi, Rafa Marquez je žogo podaljšal na drugo vratnico, kjer je bil na pravem mestu izkušeni Francoz. Barcelona je imela občutno premoč v posesti žoge (60:40), sprožila pa je tudi strel več v okvir vrat (5:4).

Minimalna prednost za Arsenal
Odločitev na Emiratesu, kjer sta se pomerila Arsenal in Roma, je padla v 37. minuti. Philippe Mexes je v kazenskem prostoru podrl Robina van Persieja, tako da je sodnik Claus Bo Larsen pokazal na enajstmetrovko. K žogi je pristopil prav Nizozemec in rutinirano zadel v spodnji levi kot vrat Donija. Topničarji so bili tudi po odmoru boljši nasprotnik. Najlepšo priložnost je zapravil Nicklas Bendtner, ki se je sam znašel pred Donijem, a žogo poslal čez vrata. Roma ni pokazala veliko. Manuel Almunia je bil na največji preizkušnji ob strelu Marca Motte, ko je s konicami prstov preprečil gol. Nevaren je bil tudi poskus Johna Arneja Riiseja, ki je za las zletel mimo leve vratnice. Statistika: posest žoge 54:46, streli v okvir vrat 3:1 - oboje v korist Arsenala.

Lisandro dvakrat v polno za Porto
Porto je izvlekel zelo ugoden izid na gostovanju pri Atleticu Madridu (2:2). Po enkrat v vsakem polčasu je za Portugalce zadel Lisandro Lopez, gostje pa bi lahko tudi zmagali.

LIGA PRVAKOV, osmina finala, prve tekme

ATLETICO MADRID - PORTO 2:2 (2:1)
Maxi Rodriguez 3., Forlan 45.; Lisandro 22., 72.

LYON - BARCELONA 1:1 (1:0)
Juninho 7.; Henry 67.

ARSENAL - ROMA 1:0 (1:0)
van Persie 37./11-m

INTER - MANCHESTER UNITED 0:0

Povratne tekme bodo 11. marca.
Sreda ob 20.45:
REAL MADRID - LIVERPOOL

CHELSEA - JUVENTUS

VILLARREAL - PANATHINAIKOS

SPORTING - BAYERN

Povratne tekme bodo 10. marca.

M. R./A. V.