Thiago Silva je s tem strelom zaključil šokanten večer za domače navijače. Foto: Reuters
Thiago Silva je s tem strelom zaključil šokanten večer za domače navijače. Foto: Reuters
Nogometaši Barcelone
Nogometaši Barcelone so se želeli navijačem odkupiti za pokvarjeni sobotni večer, ko so po vodstvu z 2:0 v prvenstvenem obračunu pri Real Sociedadu osvojili le točko (2:2), vendar ta remi najbrž boli še bolj. Razočaranje seveda ni ostalo skrito, niti pri trenerju Josepu Guardioli, ki je za nameček zaradi poškodbe stegenske mišice za približno štiri tedne ostal še brez enega glavnih igralcev Andresa Inieste. Foto: Reuters
Alexandre Pato
Alexandre Pato je obrambi Barcelone nazorno pokazal, kaj pomeni "švigniti kot blisk". Foto: Reuters
Nogometaši Marseilla
Nogometaši Marseilla so dosegli pomembno zmago pri Olympiakosu. Še en velik korak je uspel tudi Apoelu, ki je pred svojimi gledalci ugnal favorizirani Zenit. Foto: Reuters
Renan Bressan
Renan Bressan je tisti igralec, ki je češkemu prvaku Plznu ob debiju v Ligi prvakov preprečil zmago. Igralec Bate Borisova je zadel v 69. minuti. Čehi so povedli prek Mareka Bakosa tik pred koncem prvega polčasa. Foto: Reuters

V obračunu španskega in italijanskega prvaka na Nou Campu je večji del igrala le Barcelona, vendar znova spoznala, da v nogometu na koncu štejejo le zadetki. Milanu je oba uspelo doseči po akcijah, v katerih so aktualni evropski prvaki najšibkejši - po protinapadu in po skok-igri, junaka pa oba Brazilca Alexandre Pato in Thiago Silva.

Žoga med nogama Valdesu po 24 sekundah!
Pato je za hladen tuš v katalonski prestolnici poskrbel takoj po izvajanju žoge, ko je s sredine igrišča sam (!) bliskovito krenil proti domačemu golu in žogo po 24 sekundah igre poslal Victorju Valdesu med nogama.

Messi opravil večino dela ob izenačenju
Barca je hitro prevzela žogo v svoje noge, kar ob obrambno zastavljeni taktiki s hitrimi protinapadi rdeče-črnih niti ni bilo težko. Lionel Messi je v 19. minuti s prostega strela zadel vratnico, v 35. minuti pa ob izenačenju opravil večino dela. Argentinski zvezdnik se je do žoge po preigravanju prebil ob neodločni branilski liniji Milana z Ignaziem Abatejem na čelu ter podal pred gol, kjer je moral Pedro žogo le še potisniti v mrežo.

Villa spomnil na majski večer na Wembleyju
Katalonci so znova povedli v 50. minuti, ko je z desnico velemojstrsko s prostega strela zadel David Villa. Podobno imeniten zadetek je španski napadalec dosegel tudi v majskem finalu Lige prvakov proti Manchester Unitedu (3:1).

V 92. minuti udarila naveza Seedorf - Silva
Nou Camp je znova obnemel v 92. minuti, ko je po podaji veterana Clarenca Seedorfa iz kota z glavo sijajno zadel Silva.

Perišić le kronal domačo premoč
V Dortmundu je Arsenal povedel v tik pred polčasom v nasprotju s potekom igre. Robin van Persie je prestregel podajo Sebastiana Kehla, Theo Walcott pa je Nizozemcu sijajno pripravil žogo za vodstvo gostov. Gostitelji, prvič v tekmovanju po osmih letih, so večji del drugega polčasa obupno poskušali izenačiti, uspelo jim je v 88. minuti. Rezervist Ivan Perišić je mojstrsko zadel z voleja s približno 20 metrov.

Torres ni zadeval, je pa podajal
V skupini E je Chelsea v drugem polčasu zlomil odpor Bayerja iz Leverkusna (2:0). Fernando Torres na nesrečo domačih navijačev tudi tokrat ni zadel, je pa zato priskrbel podaji za oba zadetka. Najprej je s povratno podajo v 67. minuti lepo zaposlil Davida Luiza, nato pa nesebično v sodniškem podaljšku zaposlil še reprezentančnega soigralca Juana Mato.

Brazilski večer tudi v Portu
Porto sta v skupini G proti le deveterici igralcev Šahtarja na zelenici (izključena Rakickij in Čigrinskij) rešila brazilska napadalca Hulk in Kleber. Ukrajinci so povedli v 12. minuti prek Luiza Adriana, 16 minut kasneje je z močnim prostim strelom izenačil Hulk. Kleber je zadel kmalu po vrnitvi iz slačilnice ko je v 51. minuti izkoristil podajo s krila Jamesa Rodrigueza.

LIGA PRVAKOV

1. krog
Skupina E:
GENK - VALENCIA 0:0
CHELSEA - BAYER LEVERKUSEN 2:0 (0:0)
Luiz 67., Mata 93.

Skupina F:
BORUSSIA DORTMUND - ARSENAL 1:1 (0:1)
Perišić 88.; v. Persie 42.

OLYMPIACOS - MARSEILLE 0:1 (0:0)
Lucho 51.
RK: Fanni 90./Marseille

Skupina G:
PORTO
- ŠAHTAR 2:1 (1:1)
Hulk 28., Kleber 51.; L. Adriano 12.
RK: Rakickij 40., Čigrinskij 80./oba Šahtar

APOEL - ZENIT 2:1 (0:0)
Manduca 73., Ailton 75.; Zirjanov 63.
RK: Alves 76./Zenit

Skupina H:
BARCELONA - MILAN 2:2 (1:1)
Pedro 36., Villa 50.; Pato 1., Silva 92.

Barcelona: Valdes, Alves, Busquets, Mascherano, Abidal, Keita (67./Puyol), Xavi, Iniesta (40./Fabregas), Villa (84./Afellay), Messi, Pedro.

Milan: Abbiati, Zambrotta, Thiago Silva, Nesta, Abate, van Bommel (77./Aquilani), Boateng (34./Ambrosini), Seedorf, Nocerino, Cassano (62./Emanuelson), Pato.

Sodnik: Martin Atkinson (Anglija)

VIKTORIA PLZEN - BATE BORISOV 1:1 (1:0)
Bakoš 45.; Bressan 69.