V Domžalah na dobrodelni tekmi gostoval Šahtar Doneck

Prvi korak je storil Darijo Srna. Poklical je prijatelja Senijada Ibričića in predlagal prijateljsko tekmo. V Domžalah pa so takoj začeli razmišljati širše.

"Takoj ko smo izvedeli, da bo tekma, smo se združili z Ano iz organizacije Anina zvezdica, kot smo se že velikokrat do zdaj. Poskrbeli smo za lepo akcijo in lep dogodek. Vsi smo izjemno veseli in ponosni, da nam je znova uspelo in da bomo spet pomagali," je za TV Slovenija povedal izvršni direktor Domžal Matej Oražem.

"Bistvo je, da so ljudje prišli na tekmo. Ves izkupiček od vstopnic gre za nakup paketov z osnovnimi potrebščinami za ukrajinske begunce v Sloveniji. Seveda pa lahko ljudje za ta projekt tudi drugače donirajo," je pojasnila Ana Lukner Roljič.

Srna: To je za nas že druga vojna

Na tribuni se je zbralo veliko ljudi. Šahtar je bil pred leti morda celo največji klub iz vzhodne Evrope, zdaj pa nima doma. Zapustili so ga vsi Brazilci, v Sloveniji pa se pripravlja na Ligo prvakov.

"Nismo obupali. To je za nas že druga vojna. Leta 2014 smo odšli iz Donecka, zdaj še iz Kijeva. Upamo, da bo tega hitro konec in da se bomo vrnili v realnost. To, kar prestajajo Ukrajina in Ukrajinci, je težko že gledati, še težje pa preživljati," je dejal Srna.

In izid? Bilo je 3:0 za Šahtar. Ukrajinci so bili vidno bolj motivirani od Domžalčanov. Najboljši vtis je pustil Mihajlo Mudrik, ki je dosegel dva zadetka.