Dejan Lazarević (desno) je bil najboljši igralec v slovenski reprezentanci. Foto: www.genoacfc.it
Dejan Lazarević (desno) je bil najboljši igralec v slovenski reprezentanci. Foto: www.genoacfc.it

Najboljši igralec v oslabljeni slovenski izbrani vrsti, ki zaradi klubskih priprav v tujini ni mogla računati na igralce Olimpije, Maribora in Kopra, je bil Dejan Lazarević. Član italijanskega drugoligaša Torina je na levi strani večkrat spravil v obup hrvaške branilce. V prvem polčasu je bil enkrat tudi nevaren za gol, a je njegov strel zletel mimo vratnice. 15 minut pred koncem ga je eden izmed Hrvatov podrl in poškodoval, zaradi česar je moral predčasno zapustiti zelenico. V uvodnih 45 minutah je nekajkrat zapretil edini pravi napadalec Leon Črnčič, a je bil vratar Matej Delać vselej na mestu.

Valenčič imel še eno priložnost
Svoje priložnosti so imeli tudi Hrvati, ki so povedli v 65. minuti. S prostega strela je Jana Oblaka premagal Pamić, ki je v igro prišel v drugem polčasu. Žoga je zletela v desni zgornji kot, Oblak pa je bil brez možnosti za obrambo. Na izenačenje ni bilo treba dolgo čakati. Valenčič, ki je na igrišče stopil le štiri minute prej, je v gneči v kazenskem prostoru preusmeril žogo v mrežo po podaji Kevina Kampla z desne strani in strelu Reneja Krhina. Nogometaš Interblocka je imel v 76. minuti še eno lepo priložnost, a je meril prek vrat.

Slovenci in Hrvati so se srečali že ob koncu lanskega leta, ko so bili v Zaprešiću gostitelji boljši z 2:1. Varovanci Tomaža Kavčiča so sicer pred dnevi dobili tekmece v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2013 v Izraelu. Od marca naprej se bodo v skupini 2 merili s Švedsko, Ukrajino, Finsko, Litvo in Malto.
Prijateljska tekma, Koper:
SLOVENIJA - HRVAŠKA 1:1 (0:0)
1.100; Valenčič 68.; Pamić 65.
Slovenija: Oblak, Širok, N. Mevlja, Kampl, Delamea Mlinar (46./Mitrović), Krhin, Vinko (46./Jelenič), Črnčič (64./Valenčič), Lazarević (78./Zamernik), M. Mevlja (46./Fink), Smukavec.

Hrvaška: Delač, Celjak (59./Jakoliš), Jozinović (46./Rugašević), Andrijašević (46./Punčec), Kelić, Pavlović, Ademi, Ozobic (46./ Pamić), Vukušić (46./Abdurahimi), Trebotić (46./Slišković), Vujičević (46./Sačer).