Carlos Tevez je zadel prvič v Serie A ... Foto: EPA
Carlos Tevez je zadel prvič v Serie A ... Foto: EPA
Luca Toni
... Luca Toni pa je v italijanskem prvenstvu dosegel že 110 zadetkov. Foto: Reuters

Na stadionu Marassi je bil v dežju edini strelec v 58. minuti Carlos Tevez. Osamljeni Argentinec je iz bližine pospravil žogo v mrežo po lepi akciji Mirka Vučinića, Artura Vidala in Paula Pogbaja. V zadnji minuti je rdeči karton pri gostiteljih prejel Paolo Castellini zaradi grobega prekrška nad Stephanom Lichtsteinerjem. Juventus ni igral spektakularno, a je bil konkreten.

Toni dvakrat v polno z glavo
Junak tekme v Veroni je bil 36-letni Luca Toni, ki je Milan potopil z dvema zadetkoma. V 30. in 53. minuti je zadel z glavo in preobrnil izid po vodstvu gostov, ko je v 14. minuti po podaji Maria Balotellija mrežo zatresel Andrea Poli. Tako Toni kot Poli sta nova obraza v svojih klubih. Prvi je v Verono prišel iz Fiorentine, drugi pa v Milano iz Sampdorie. Verona je odigrala prvo tekmo v Serie A po 11 letih.
Milan je razočaral, trener Massimiliano Allegri je po tekmi dejal, da je pogrešal več agresivnosti: "Morali bomo imeti drugačen pristop. Imeli smo ga 14 minut, nato pa smo začeli delati napake in se izpostavljali protinapadom."
1. krog:
VERONA - MILAN 2:1 (1:1)
Toni 30., 53.; Poli 14.

Verona: Rafael, Cacciatore, Moras, Maietta, Albertazzi, Romulo, Donati (84./Hallfredsson), Jorginho, Janković, Toni (84./Cacia), Martinho (77./J. I. Gomez).

Milan: Abbiati, Abate, Zapata, Mexes, Constant (77./Robinho), Poli, Montolivo, Nocerino, Niang (64./Emanuelson), Balotelli, El Shaarawy (64./Petagna).

Sodnik: Gianpaolo Calvarese



SAMPDORIA - JUVENTUS 0:1 (0:0)
Tevez 58.
RK: Castellini 90./Sampdoria

Sampdoria:
Junior Costa, Gastaldello (72./Mustafi), Palombo, Costa, de Silvestri, Eramo (72./Soriano), Krstičić, Obiang, Berardi (83./Castellini), Eder, Gabbiadini.

Juventus: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah, Tevez (90./Llorente), Vučinić (89./Giovinco).

Sodnik: Luca Banti


Nedelja ob 18.00:
INTER - GENOA
Ob 20.45:
CAGLIARI - ATALANTA
FIORENTINA - CATANIA
LAZIO - UDINESE
LIVORNO - ROMA
NAPOLI - BOLOGNA
PARMA - CHIEVO
TORINO - SASSUOLO
Ponedeljek ob 20.45:
FIORENTINA - CATANIA