41-letni Jasmin Handanović je v letošnji sezoni branil na 15 od 19 tekmah Prve lige, pri čemer je ostal sedemkrat nepremagan, prejel pa je 14 golov. Foto: Reuters
41-letni Jasmin Handanović je v letošnji sezoni branil na 15 od 19 tekmah Prve lige, pri čemer je ostal sedemkrat nepremagan, prejel pa je 14 golov. Foto: Reuters

"Naša hrbtenica je v zelo dobrem, zdravem, ambicioznem stanju in ostaja med nami. Z zadovoljstvom lahko povem, da so Handanović, Šuler in Rajčević pripravljeni prenašati kulturo kluba na mlajše igralce, na vse okrog sebe z nezmanjšano ambicijo tudi v prihodnje. Vsi trije so podaljšali pogodbe za še po eno sezono, kar nas izjemno veseli. Hrbtenica je osnova vsakega zdravega telesa in oni so hrbtenica NK-ja Maribor," je za klubsko spletno stran dejal športni direktor Maribora Zlatko Zahovič.

Grajfoner vijoličasti Gattuso?
Ob izkušenih možeh v obrambi so Mariborčani sklenili tudi prvo profesionalno pogodbo z 19-letnim Lovrom Grajfonerjem. Eden od petih mladincev, ki je na pripravah s člansko ekipo, je podpisal do leta 2022.

"Lovro je naš Gattuso (Gennaro, nekdanji italijanski reprezentančni vezist), fant, ki je pokazal, da ima vrhunsko kakovost in profesionalnost. Takšnih talentov ne želimo izgubiti. Želim mu vso srečo v nadaljnjem razvoju. Je na dobri poti s svojim delom, a v profesionalizmu potrebuješ tudi nekaj sreče. Upam, da jo bo imel," je prepričan Zahovič.

Zahovič: Navijači so lahko brez skrbi
V Mariboru so z dosedanjim delom priprav zelo zadovoljni, spomladanski del lige pa se bo začel čez dva tedna, Mariborčane najprej čaka domači obračun z Muro. "Pomlad in nasploh leto 2019 pričakujem z optimizmom, obetamo si lahko velike stvari, navijači so lahko brez skrbi. Upamo na njihovo podporo, s tisto pravo vijol'čno energijo od prve tekme naprej. Verjamem, da se obetajo velike stvari in da so pred nami novi veliki športni uspehi," je še povedal alfa in omega Maribora.