Z zmago v skupini Lige narodov bi se odprla tudi vrata za dodatne kvalifikacije za SP 2022. Foto: BoBo
Z zmago v skupini Lige narodov bi se odprla tudi vrata za dodatne kvalifikacije za SP 2022. Foto: BoBo

Nedeljski prvi trening je potekal še v močno okrnjeni postavi, treniralo je 12 reprezentantov, preostali na čelu s kapetanom Janom Oblakom se bodo na Brdu pri Kranju pridružili v ponedeljek. Selektor Matjaž Kek je seznam igralcev predstavil na začetku novembra. Pričakovano se vrača Josip Iličić, po koronskih težavah pa Miha Zajc in Tim Matavž ter Nino Kouter. Zraven je znova tudi Andraž Šporar, ki je imel težave s poškodbo.

Sorodna novica Povabilo dobil tudi vezist Rijeke Adam Gnezda Čerin

Slovenska vrsta je naknadno doživela dve spremembi. V soboto je selektor Kek naknadno vpoklical tudi vezista Rijeke Adama Gnezdo Čerina, v nedeljo pa zaradi poškodbe Nemanje Mitrovića še branilca Slovana iz Bratislave Kenana Bajrića.

Azerbajdžan generalka za Kosovo
"Vemo, zakaj smo tu, vemo, zakaj smo prišli na zbor. Dve tekmi, ki odločata in na katerih moramo biti pravi, dobiti čim več točk in iskati prvo mesto v skupini. Tekma z Azerbajdžanom bo generalka pred tekmo s Kosovom, poskušali bomo utrditi ekipo in se postaviti na igrišču ter nadaljevati pozitiven ritem, ki smo ga pokazali na dosedanjih tekmah,"
je po vodnem treningu kar 11-dnevnega reprezentančnega druženja razmišljal Amedej Vetrih. "Moramo gledati optimistično, imamo dobro ekipo, kar smo že dokazali, zdaj moramo še enkrat igrati na visoki ravni."

Nogometaši se zbirajo za zaključek Lige narodov

Na prejšnji akciji je iz preventivnih razlogov zaradi okužb v taboru Mure manjkal Nino Kouter, ki se veseli novih izzivov: "Pogrešal sem, da nazadnje nisem bil zraven. Ekipa je v dobri formi, dobili smo dve tekmi. Zdaj imamo najprej prijateljsko tekmo z Azerbajdžanom, potem pa dve pomembni tekmi, ki ju moramo odigrati maksimalno, kot se le da, in odnesti šest točk."

V igri zmaga in napredovanje
Glavni cilj sta zadnji tekmi Lige narodov, v kateri Slovenija trenutno v ligi C in skupini 3 po štirih tekmah brez prejetega zadetka vodi z desetimi točkami, sledi Grčija z osmimi, tako rekoč odpisana pa sta Kosovo in Moldavija z dvema oziroma eno točko. V ligo B bo po koncu napredoval zmagovalec skupine, zadnjeuvrščeni pa bo igral dodatne kvalifikacije za obstanek v ligi C.

Ritem sreda-nedelja-sreda
Slovenci bodo prijateljsko tekmo z Azerbajdžanom igrali v sredo, s Kosovom v nedeljo, 15. novembra, v Grčiji pa bodo gostovali v sredo, 18. novembra. Vse tekme bodo ob 20.45. Slovenija se z Azerbajdžanom še ni merila, s Kosovom je igrala oktobra in zmagala z 1:0, z Grčijo pa je igrala šestkrat in ima z njo tri poraze in tri neodločene izide, enega tudi v tej Ligi narodov na prvi medsebojni tekmi v Ljubljani, ko je bilo 0:0.