Maribor igra šele prvo tekmo, ker je v prejšnjem 'pokalnem' terminu igral v Evropski ligi. Foto: BoBo
Maribor igra šele prvo tekmo, ker je v prejšnjem 'pokalnem' terminu igral v Evropski ligi. Foto: BoBo
Željko Filipović
Željko Filipović je v 33. minuti znižal zaostanek vijoličastih. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Etien Velikonja
Etien Velikonja je po daljšem času začel v prvi postavi. Dosegel je drugi zadetek in podal pri tretjem. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Zavrč je v prejšnjem krogu senzacionalno s 5:0 izločil Domžale. Tudi tokrat je odlično začel srečanje proti Mariboru. Pred 1.000 gledalci je v 15. minuti domače v vodstvo popeljal Matej Lenart, ki je podajo Gorana Šnajderja z desne strani preusmeril v mrežo. Na 2:0 je v 28. minuti povišal Matej Murat, potem ko je 'lobal' Mateja Radana. Maribor je hitro znižal zaostanek. Po podaji Gorana Cvijanovića s kota je zadel Željko Filipović. Žoga se je v mrežo odbila od prečke.

Velikonja odgovoril na gol Šnajderja
V nadaljevanju je bilo pričakovati, da bodo vijoličasti vendarle uveljavili kakovostno premoč. A na začetku drugega polčasa se je zgodilo nasprotno. Šnajder je namreč v 49. minuti zadel za 3:1, potem ko je z glavo poslal žogo v spodnji levi kot Radanovih vrat. Maribor se je znova hitro vrnil. Prodor Aleša Mejača je s prekrškom zaustavil Murko, kar je pomenilo enajstmetrovko, ki jo je izkoristil Etien Velikonja. Velikonja je sodeloval tudi pri tretjem golu Maribora, saj je podal v kazenski prostor, kjer so domači branilci izbili žogo, a le do Dragana Jelića, ki jo je z natančnim udarcem spravil za hrbet Damjana Goloba.

Sedem golov v mreži Interblocka
CM Celje
, ki je v torek dobilo novega predsednika, je s 7:0 nadigralo drugoligaša Interblock. Šiškarji so prvo tekmo dobili z 2:0, a so bili v Celju povsem nemočni. Dvakrat je zadel Ivan Firer.
Deževje odplaknilo tekmo v Kopru
Tekma med Luko Koprom in Garmin Šenčurjem je bila zaradi poplavljenega igrišča odpovedana. Nov termin še ni znan.
Pokal Hervis, četrtfinale

Prva tekma:
ZAVRČ - MARIBOR 3:3 (2:1)
1.000; Lenart 15., Murat 28., Šnajder 49.; Filipović 33., Velikonja 55./11-m, Jelić 72.

Zavrč: Golob, Gabrovec, Lenart, Murko (74./I. Filipović), Rumež, Kuserbanj , Darmopil , Šnajder , Marinič (55./Matjašič), Letonja (46./Fridl), Murat.

Maribor: Radan, Mejač, Vidović, Arghus, Trajkovski , Črnic (64./Jelić), Filipović , Lesjak, Cvijanović (81./Ploj), Berić (79./Tavares), Velikonja.
Povratna tekma bo 23. novembra.

CM CELJE - Bravo 1 Interblock 7:0 (3:0) 0:2
Akakpo 6., Močivnik 21., Firer 31., 65., Bezjak 79., Žurej 82., Đaković 89.

CM Celje: Kotnik, Akakpo, Krajcer, Krljanović, Popović, Bezjak, Močivnik (46./Romih), Radulović, Pavlović (76./Đaković), Firer (68./Žurej), Medved.

Bravo 1 Interblock: Božjak, Mušič, Centrih, Šuligoj, Zukić, Zupančič, Vrhovec, Šutić (46./Klebčar), Grabić, Hauschen (20./Fortin 69./Roškar), Šporar.
LUKA KOPER - GARMIN ŠENČUR 0:0
Hit Gorica - RUDAR 1:1 (0:1) 1:2
Žigon 76.; Žinko 22.
RK: Novaković 54., Klinar 67./oba Rudar
V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.