Marcos Tavares in Agim Ibraimi sta dve vroči orožji mariborskega napada. Foto: BoBo
Marcos Tavares in Agim Ibraimi sta dve vroči orožji mariborskega napada. Foto: BoBo
Tottenham se predstavi
Vijoličasti v pričakovanju Tottenhama

Zanimanje pred četrtkovo tekmo, ki se bo začela ob 19.00, je ogromno. Nogometaši so se po današnji novinarski konferenci odpravili v karanteno. Za zdaj je na voljo le še nekaj sto vstopnic na severni in zahodni tribuni.

Tekma med Mariborom in Tottenhamom bo v četrtek ob 19.00. Prenos boste lahko spremljali na TV Slovenija 2 in MMC TV.

Milanič: "Morali bomo biti odlični"
Trener Darko Milanič ne bo mogel računati na poškodovana Nejca Potokarja in Rajka Repa ter kaznovanega Jovana Vidovića. "Priprave so potekale po ustaljenem ritmu. Tekma bo zelo pomembna, zahtevna, morali bomo biti odlični. Želimo pozitiven rezultat, z veliko podporo s tribun smo tega sposobni," je prepričan Milanič. Agim Ibraimi pred tekmo 3. kroga razmišlja: "Nesporno dejstvo je, da je Tottenham favorit, a v Mariboru mu bo težko. Smo zelo motivirani in pripravljeni na to tekmo in gremo na polno."

Prednost Angležev v hitrem prehodu v napad
Maribor že ima izkušnje z angleškimi ekipami v najelitnejših evropskih tekmovanjih, te do zdaj niso pozitivne. "Odigrali smo že proti trem ekipam z Otoka, vendar je Tottenham res kakovostnejše moštvo in drugačno kot preostala. Ima hitrost in morali se bomo znati postaviti proti njim. Izredno hitro prehajajo v napad in obratno, jutri bomo priča izredni hitrosti, moštvo bo moralo hitro odreagirati, se pametno postaviti in razmišljati za dve potezi naprej. Če bomo to naredili, mislim, da bo šlo," pred tekmo meni Milanič.

Veliko si bodo morali pomagati
Prvi mož mariborske stroke je svoje varovance pripravljal na hitre angleške napadalce: "Pripravili smo se na njih, če nekaj ključnih igralcev ne bo v napadu, bo naše delo do neke mere olajšano, prepričan pa sem, da če bodo igrali z 'raketami' spredaj, bomo v nekem trenutku morali veliko bolj paziti, si pomagati. Vendar želimo kot zmeraj biti mi tisti, ki bomo imeli posest žoge, želimo biti nevarni za gol, prihajati do priložnosti, vse je odvisno od tega, s kom bodo igrali v napadu."

Želja je osvojiti eno izmed prvih dveh mest
Igralci se zavedajo, da takšne ekipe napak ne odpuščajo. Ibraimi poudarja: "Pomembno je, da dobro odigramo, potem bodo prišle tudi točke. Pokazati želimo dober, evropski Maribor, navijači bodo naš 12. igralec in to bo dodatna motivacija. Kot sem rekel, mi moramo biti pravi, to je naš cilj, da odigramo mirno. Cilj je osvojiti čim več točk v evropski ligi in želja je biti prvi ali drugi na lestvici."

Pravico bodo delili Rusi
Desetkratni slovenski prvak je imel zadnje čase nekaj težav pri realizaciji strelov. Tega se zaveda tudi Milanič: "Manjša učinkovitost ne bo problem. Prihajamo do priložnosti in če bomo imeli nekaj več sreče, jih bomo tudi realizirali. Uspešno smo startali v tekmovanje, pred nami je zahtevno delo, a ga bomo zgrabili. Cilj ni samo dobro nastopati, ampak biti tudi točkovno uspešen." Tekmo bo sodila ruska trojka Sergej Karasev, Anton Averijanov in Tihon Kalugin.

Tottenham se predstavi
Vijoličasti v pričakovanju Tottenhama