Marcos Tavares je takole načel mrežo Goričanov. Foto: Sandi Fišer
Marcos Tavares je takole načel mrežo Goričanov. Foto: Sandi Fišer
Goran Cvijanovič
Goran Cvijanovič je še posebej motiviran proti Goričanom. Blestel je že poleti v Ljudskem vrtu, tudi tokrat pa se je vpisal med strelce. Foto: MMC RTV SLO
Nogometaši Maribora
Nogometaši Maribora se veselijo nove prvenstvene zmage. Foto: Sandi Fišer
Maribor potrdil vodstvo na lestvici
Domžalčani nadigrali Primorje
Olimpija slavila v Lendavi

Vijoličasti so na krilih sredne zmage na večnem derbiju nad Olimpijo v Novi Gorici potrdili vodilno mesto na lestvici. Zaigrali so precej bolje kot v Stožicah, še posebej so bili razigrani v drugem polčasu. Z osmo zmago v prvenstvu so po 11 tekmah še neporaženi. Hit Gorica je doživela peti poraz, s katerim se je še nekoliko oddaljila od vodilne trojke.
Tavares kaznoval neučinkovitost Goričanov
Goričani so začeli bolje, a niso izkoristili lepih priložnosti. V 9. minuti je Etien Velikonja meril mimo gola z roba kazenskega prostora, Admir Kršič je štiri minute pozneje nekoliko z leve strani kazenskega prostora neoviran streljal naravnost v Marka Pridigarja, sledila pa sta še poskusa Sandija Arčona. Kazen je prišla v 20. minuti. Mitja Viler je z leve strani podal na rob kazenskega prostora, kjer se je Marcos Tavares spretno otresel branilca Sebastjana Komela in žogo mimo vratarja Vasje Simčiča poslal v mrežo. To je bil njegov četrti zadetek v letošnji sezoni, na 91 tekmah Prve lige pa jih je dosegel že 33. Blizu izenačenju so bili gostitelji v 31. minuti, ko je Jasmin Kurtič dobro streljal, a mariborski čuvar mreže se je izkazal.
Cvijanovič znova zadel proti nekdanjim soigralcem
V 55. minuti si je Goran Cvijanovič izmenjal dvojno podajo z Robertom Beričem, nato pa z 20 metrov povišal vodstvo Mariborčanov. Cvijanovič je vse tri letošnje zadetke dosegel prav proti svojemu nekdanjemu klubu. Po uri igre je imel prilžnost za znižanje Nejc Mevlja, ki je poskusil z glavo, Pridigar pa je bil znova na mestu. V 73. minuti je žoga po podaji s strani Aleša Majerja presenetila Simčiča in se odbila od vratnice do Rajka Repa, ki je nato streljal proti golu, a se je izkazal Simčič.
Olimpija zbežala z dna
V preteklem krogu je Primorje prekinilo niz Naftinih uspehov, tokrat pa so za slabo voljo v Lendavi poskrbeli zeleno-beli, ki so zmagali s 3:2. V 14. minuti je sodnik Matej Jug, s katerim gostitelji niso bili nič kaj zadovoljni, pokazal na belo točko zaradi domnevne igre z roko. Zoran Zeljkovič je zadel za vodstvo Ljubljančanov. Veselje zeleno-belih je trajalo le tri minute. David Kašnik je žogo po podaji Konstantina Vasiljeva nespretno poslal v lastno mrežo. V 32. minuti je Vasiljev izvedel kot, v gneči se je najbolje znašel Erdžan Bečiri in z glavo zadel desni zgornji kot ljubljanskih vrat. Dve minuti pred koncem prvega polčasa so domači zapravili izjemno priložnost za povišanje prednosti. Znova je podal Vasiljev, Aleš Čeh pa je iz idealnega položaja zgrešil cilj.

Preobrat v drugem delu
V nadaljevanju je gostujoči trener Dušan Kosič osvežil napad, kar se mu je obrestovalo, saj je izkušeni Ermin Rakovič z mojstrskim strelom v 56. minuti izenačil, potem ko je s polvolejem zadel desni zgornji kot. V 67. minuti so Ljubljančani povedli, ko je Stefan Smiljanič izkoristil neodločnost domače obrambe, ki je pričakovala prepovedan položaj, in s 15 metrov zadel levi spodnji kot.

Volej Vaša je Damir Botonjič obranil, v nasprotnem napadu pa bi Tomo Šokota lahko dokončno odločil srečanje, a je s štirih metrov z glavo meril mimo gola. Kmalu zatem je ob razglašeni domači obrambi priložnost za povišanje vodstva zapravil še Raković, toda do konca srečanja so Ljubljančani z zrelo in odločno igro zadržali minimalno prednost ter zasluženo zmagali.
Trifkovič najprej v vratnico, nato v mrežo
Velenjčani so po sedmih tekmah brez zmage le prišli do treh točk. Celjane so ugnali s 3:2. Po previdnem začetku so si vodstvo iz prve prave akcije na tekmi hitro priigrali gostje, ki so povedli že v 11. minuti. Dragan Čadikovski je zaposlil Romana Bezjaka, ki je Bobana Saviča matiral s strelom z roba kazenskega prostora. V 18. minuti je po kotu poskusil Damjan Trifkovič, a izenačenje je preprečila vratnica, minuto pozneje pa je isti igralec z glavo meril previsoko. V 32. minuti je imel več sreče, ko je izvrstno izvedel prosti strel in s pomočjo desne vratnice izenačil izid.

Mešič hitro končal veselje Celjanov
Po raztrgani igri na začetku drugega dela je v 71. minuti Trifkovič lepo podal v prazen prostor do Rusmina Dediča, ki je bil zbran ob zaključku akcije in ugnal Amela Mujčinoviča. Minuto pred koncem je akcijo Celjanov začel Marijo Močič, nadaljeval Simon Klun, ki je s peto podal do Čadikovskega, ta pa je izid poravnal. Veselje gostov je bilo kratko, saj je že v naslednjem napadu z glavo zadel Mešič in tako postavil končni izid.

Zatkovič junak v Domžalah
Domžalčani so bili s 4:1 boljši od Primorja. Pobudo so imeli vse od začetka, medtem ko so se Ajdovci osredotočili na protinapade, v katerih sta prednjačila Darko Kremenovič in Tim Lo Duca. Amer Krcič je v 20. minuti zaposlil Damirja Pekiča, ki je sprožil. Ajdovski vratar Dawid Pietrzkiewicz je žogo odbil do Tadeja Apatiča, ki je nato zatresel mrežo, a je bil po mnenju sodnikov v prepovedanem položaju. V predzadnji minuti prvega polčasa je po kotu Marko Drevenšek z glavo zadel prečko, minuto pozneje pa je vodilni gol zabil Blaž Brezovački. Juninho je podal iz kota do Drevenška, ki je sprožil z nogo, poljski vratar je žogo odbil do Brezovačkega, ki jo je poslal v prazno mrežo.

V drugem polčasu so pogumneje zaigrali tudi Ajdovci, ki pa so bili kmalu kaznovani. Nekdanji član Primorja Mitja Zatkovič je na desni strani kazenskega prostora z volejem s pomočjo desne vratnice ukanil Pietrzkiewicza. Poljak je moral znova posredovati že nekaj trenutkov pozneje, ko je obranil strel Pekiča iz bližine. Kremenovič je v 72. minuti domačega vratarja presenetil s prostega strela. Domžalčani so takoj odgovorili, Pekič je namreč že minuto pozneje zadel iz bližine. V 76. minuti so Ajdovci ostali še brez izključenega Čoralića, ki je prejel drugi rumeni karton. Zmago je potrdil Zatkovič tri minute pred koncem. Prihodnjo soboto se obeta pravi derbi v Domžalah, saj prihaja Maribor.

12. krog:
HIT GORICA - MARIBOR 0:2 (0:1)
1.000; Tavares 20., Cvijanovič 55.

Hit Gorica: Simčič, Širok, Balažic, Zarifović (57./N. Mevlja), Komel, Kurtič, M. Mevlja, Jogan (78./ Demirovič), Kršič (65./Galešić), Arčon, Velikonja.
Maribor: Pridigar, Majer, Andjelković, Rajčevič, Viler, Rep, Pavličić (80./Plut), Mertelj, Cvijanovič (90./ Dodlek), Tavares, Berič (89./Volaš).

RUDAR - CM CELJE 3:2 (1:1)
1.500; Trifkovič 33., Dedič 72., Mešič 90.; Bezjak 12., Čadikovski 88.

Rudar: Savič, Jeseničnik, Novaković, Cipot, Trifkovič (86./Jelečević), Djermanović, Roj (79./ Bratanovič), Al. Mujakovič, Tolimir, Dedič, Metelka (62./Mešić).
CM Celje: Mujčinovič, Klun, Brezič, Čadikovski, Zajc, Bezjak (69./Močič), Kačičnik (65./Bakarič), Mijatović, Gobec, Beršnjak (61./Am. Mujakovič).

DOMŽALE - PRIMORJE 4:1 (1:0)
800; Brezovački 44., Zatkovič 52., 86. , Pekič 73.; Kremenovič 71.
RK: Čoralić 76./Primorje

Domžale: Brljak, Brezovački, Drevenšek, Knezović (90./Zec), Apatič, Teinovič, Zatkovič, Juninho, Pekič (90./Cimprič), Krcić (75./Horvat), Vidovič.
Primorje: Pietrzkiewicz, Huskič (70./Ogrič), Graf, Ostojič, Ihbeisheh, Čuturilo, Marijanović (57./ Lalović), Živec, Čoralić, Lo Duca (57./Tomić),

NAFTA - OLIMPIJA 2:3 (2:1)
1.800; Kašnik 16./ag, Bečiri 32.; Zeljkovič 14./11-m, Rakovič 56., Smiljanič 67.

Nafta: Ajlec, Matjašec, Lesjak (78./Maruško), Benko, Vasiljev, Bečiri, Caban, Buzeti, Vaš (81./ Filipović), Čeh (75./Dvorančič), Vinko.
Olimpija: Botonjič, Kašnik, Jovič, Vučkič, da Silva, Škerjanc (53./Rakovič), Andjelković, Smiljanič, Šokota, Zeljkovič (51./Rujovič), Salkič.

Nedelja ob 16.00:
TRIGLAV - LUKA KOPER


Lestvica:

MARIBOR 11 8 3 0 23:6 27
DOMŽALE 11 8 1 2 16:6 25
NAFTA 12 7 1 4 26:20 22
HIT GORICA 12 4 3 5 14:19 15
LUKA KOPER 11 4 1 6 13:16 13
RUDAR 12 3 4 5 16:21 13
PRIMORJE 11 3 3 5 21:22 12
CM CELJE 11 2 4 5 17:19 10
OLIMPIJA 12 2 4 6 15:19 10
TRIGLAV 11 2 4 5 11:24 10
   


   
Maribor potrdil vodstvo na lestvici
Domžalčani nadigrali Primorje
Olimpija slavila v Lendavi