Stefan Savić je v 74. minuti izenačil na 2:2, kar je bil tudi končni izid. Foto: www.alesfevzer.com
Stefan Savić je v 74. minuti izenačil na 2:2, kar je bil tudi končni izid. Foto: www.alesfevzer.com

Olimpija se je pri 30 stopinjah dobro zoperstavila bogatejši ekipi, ki je bila peta v lanskem turškem prvenstvu. Na skoraj polnem stadionu Malatya Arena, ki sprejme 27.000 gledalcev, je z Vukušićem in Cekicijem v napadu izpeljala nekaj nevarnih akcij, zadela pa sta Ante Vukušić v 13. minuti in Stefan Savić v 74. Dvoboj je ponudil privlačno igro, obe ekipi sta imeli po pet strelov v okvir vrat. Povratna tekma bo 1. avgusta v Stožicah.

Sorodna novica Olimpija v Malatyo s čarterskim poletom

V 13. minuti šok za domače navijače
Potem ko je imel Malatyaspor v uvodu terensko premoč, je Olimpija povedla v 13. minuti. Po globinski podaji je na desni strani Endri Cekici z enim dotikom žogo mimo dveh turških igralcev poslal pred gol, kjer je z levico natančno meril Ante Vukušić. Izenačenje je sledilo v 20. minuti. Mina Meza je sprožil od daleč, žoga je zadela Bifoumo Koulosso in spremenila smer. Vratar Nejc Vidmar se je sicer hitro odzval, toda ob svoji levi vratnici je bil vseeno malenkost prekratek.

Turki povedli po enajstmetrovki
Malatyaspor, ki prvič v zgodovini igra v evropskih pokalih, je bolje začel drugi polčas. Po uri igre je turška desetica Bifouma Koulossa preigraval po levi strani, a je njegov strel Vidmar ubranil. Olimpijin vratar pa je bil nemočen v 66. minuti, ko je z bele točke zadel Adis Jahović. Prekršek za enajstmetrovko je nad Jahovićem naredil Macky Bagnack.

Savić unovčil napako vratarja Fabiena
Po preobratu je Safet Hadžić v igro poslal Putinčanina in Menolo, Olimpija pa je po osvežitvi izpeljala protinapad na desni strani. Predložek pred gol je vratar Fabien Fernolle slabo ocenil, njegovo napako in izlet v prazno pa je unovčil Stefan Savić. Fabien se je odkupil v 82. minuti, ko je mojstrsko ubranil lep poskus Savića s 17 metrov.

Domžale bodo ob 20.45 igrale s tretjo ekipo lanske sezone švedskega prvenstva Malmöjem.

EVROPSKA LIGA, 2. PREDKROG, prva tekma
MALATYASPOR (TUR) - OLIMPIJA 2:2 (1:1)
Meza 20., Jahović 66./11-m; Vukušić 13., Savić 74.

Malatyaspor: Fabien, Kas, Hadebe, Meza, Cheabake, Fofana (75./B. Ildiz), Aydin (62./A. Ildiz), Yildirim, Donald (64./Guilherme), Koulossa, Jahović.
Olimpija: Vidmar, Jurčević, Samardžić, Bagnack, Boakye, Suljić (73./Menola), Brkić (70./Putinčanin), Tomić, Savić, Vukušić (90./Kadrić), Čekiči.

Sodnik: Joao Pinheiro (Portugalska)

Danes ob 20.45:
DOMŽALE - MALMÖ

Povratni tekmi bosta 1. avgusta.


3. PREDKROG

Prve tekme, 8. avgusta:
CONNAH'S QUAY NOMADS (WAL)/PARTIZAN - OLIMPIJA/ MALATYASPOR

DOMŽALE/ MALMÖ - UTRECHT/ZRINJSKI

Povratne tekme bodo 15. avgusta.