Olimpija je na stadionu Daugava v Rigi povedla v sodnikovem dodatku prvega polčasa. Tomislav Tomić je ob "gol avt liniji" ujel žogo in jo podal nazaj v sredino, kjer je Endri Cekici s strelom po tleh matiral Kasparsa Ikstensa. To je bil sploh edini strel Olimpije v okvir vrat.

Luka Menalo je bil z dvema goloma najzaslužnejši za napredovanje Olimpije, saj je zadel že na prvi tekmi v Ljubljani. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Menalo je bil z dvema goloma najzaslužnejši za napredovanje Olimpije, saj je zadel že na prvi tekmi v Ljubljani. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija je v Latviji preobrnila izid. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija je v Latviji preobrnila izid. Foto: www.alesfevzer.com

Rigas dvakrat stresel prečko
To je bil sploh edini strel Olimpije v okvir vrat. Gostje so imeli žogo malo več v nogah (56:44). Na drugi strani so domači nekajkrat nevarno zapretili. V 22. minuti je Darko Lemajić z nekaj metrov meril mimo vrat, malo pozneje pa je isti igralec poslal predložek z desne strani in zadel prečko. V 56. minuti je Tomas Simković s prostega strela zadel prečko. Olimpija je bila v nadaljevanju boljša, pritiskala je za drugi gol, a je Rigas z obrambno postavitvijo onemogočil vse poskuse.

Vratnica Vukušića, Menalo v polno
Ko je že kazalo, da se bo evropska pot Ljubljančanov spet končala pri prvi oviri, je v 92. minuti Ante Vukušić prišel do strela v kazenskem prostoru in stresel vratnico. A do odbite žoge je pritekel Menalo in jo s kakšnega metra potisnil v mrežo. Nato se je slavje Ljubljančanov v Rigi lahko začelo. Končna statistika: posest žoge 54:46 za Olimpijo, skupaj streli 10:10, v okvir vrat 3:0 za Olimpijo.

Naslednji nasprotnik turški Malatyaspor
Olimpija se bo v drugem predkrogu pomerila s turškim Malatyasporom. Prva tekma bo v četrtek, 25. julija, v Turčiji, povratna pa teden dni pozneje (1. avgusta) v Ljubljani.


EVROPSKA LIGA

1. PREDKROG, povratne tekme

Rigas FS - OLIMPIJA 3:2
0:2 (0:1)
Cekici 45., Menalo 92.

Rigas: Ikstens, Savalnieks, Jagodinskis, Girdvainis, Sorokins, Vukmanić (73./Ciganiks), Blagojević, Seto, Kouadio (64./Kaludjerović), Lemajić, Simković (88./Sinelnikovs).

Olimpija: Vidmar, Jurčević, Maksimenko, Bagnack, Boakye, Cekici, Tomić (95./Valenčič), Brkić (74./Putinčanin), Menalo, Suljić (67./Savić), Vukušić.

Sodnik: Peter Kjaesgaard (Danska)

Mura - MACCABI HAIFA (IZR) 0:2
2:3 (1:2)
Bobičanec 6., Šturm 81.; Avad 31., Aškenazi 35., 76.

DOMŽALE - Balzan (MLT) 4:3
1:0 (1:0)
1.648; Vuk 21.

V odebeljenem tisku je izid prvih tekem izpred tedna dni.