Said Benrahma je v peti seriji 11-metrovk potrdil zmago West Hama nad Manchester Cityjem. Foto: Reuters
Said Benrahma je v peti seriji 11-metrovk potrdil zmago West Hama nad Manchester Cityjem. Foto: Reuters

Londončani imajo letos izvrstno sezono, ne le v domačih tekmovanjih, tudi v Evropi. V sredo zvečer jim je uspel še en velik podvig, potem ko so na svojem stadionu izločili Manchester City, ki je ligaški pokal osvojil v zadnjih štirih sezonah.

Varovanci Pepa Guardiole so bili skozi vso tekmo boljši tekmec, že v prvem polčasu je izjemno priložnost zapravil Nathan Ake, v nadaljevanju še John Stones in Raheem Sterling, a je ostalo pri 0:0. Pri gostiteljih je še najlepšo priložnost v rednem delu zapravil Tomaš Souček.

Po koncu 90 minut so bili na vrsti streli z bele točke. Uspešnejši so bili Londončani, ki so izkoristili vseh pet strelov (Mark Noble, Jarrod Bowen, Craig Dawson, Aaron Cresswell in Said Benrahma), medtem ko je pri Cityju odločilnega – že v prvi seriji – zapravil Phil Foden.

Liverpool se je v četrtfinale uvrstil z zmago nad drugoligašem Preston North Endom na Deepdalu. Foto: Reuters
Liverpool se je v četrtfinale uvrstil z zmago nad drugoligašem Preston North Endom na Deepdalu. Foto: Reuters

Znani vsi četrtfinalisti
Ob West Hamu so se v sredo v četrtfinale pokala uvrstili še Liverpool, ki je z 2:0 slavil pri Preston North Endu, Tottenham, ki je bil z 1:0 boljši v Burnleyju, Brentford, ki je strl odpor drugoligaša Stoke Cityja (1:2), in Leicester City, ki je po strelih z bele točke ugnal Brighton. Že v torek so si mesto med najboljših osem v tekmovanju zagotovili Chelsea, Arsenal in Sunderland. Žreb četrtfinalnih parov bo v soboto, naslednji krog tekmovanja je predviden v drugi polovici decembra.


Osmina finala:
ARSENAL - Leeds 2:0 (0:0)
Chambers 55., Nketiah 69.

Arsenal: Leno, Cedric, White (55./Chambers), Holding (76./Nuno Tavares), Kolašinac, Elneny (72./Lokonga), Maitland-Niles, Pepe, Smith Rowe (72./Lacazette), Gabriel Martinelli, Nketiah.

Leeds: Meslier, Drameh, Struijk, Llorente (59./Cooper), Dallas, Phillips, Forshaw (46./Klich), James (70./Summerville), Roberts (53./Gelhardt), Harrison, Rodrigo Moreno (70./Greenwood).

Sodnik: Andre Marriner


CHELSEA - Southampton * 5:4, 1:1 (1:0)
Havert 44.; Adams 47.

Chelsea: Kepa, James, Chalobah, Sarr, Hudson-Odoi, Kovačić, Saul Niguez, Marcos Alonso, Ziyech (67./Mount), Barkley (67./Chilwell), Havertz.

Southampton: Forster, Valery, Lyanco, Salisu, Walker-Peters, Diallo (77./Oriol Romeu), S. Armstrong (77./Smallbone), Djenepo (83./Livramento), Tella (67./Walcott), Adams (66./Long), A. Armstrong.

Sodnik: Kevin Friend


Queens Park Rangers - SUNDERLAND * 1:3 (0:0)

Burnley - TOTTENHAM 0:1 (0:0)
Lucas Moura 68.

LEICESTER - Brighton * 6:4, 2:2 (2:1)
Barnes 6., Lookman 45.+5.; Webster 45., Mwepu 71.

Preston North End - LIVERPOOL 0:2 (0:0)
Minamino 62., Origi 84.

Stoke City - BRENTFORD 1:2 (0:2)
Sawyers 57.; Canos 22., Toney 40.

WEST HAM - Manchester City * 5:3 (0:0)

West Ham: Areola, Johnson, Dawson, Diop, Cresswell, Souček, Noble, Vlašić (62./Benrahma), Lanzini (82./Coufal), Masuaku (62./Pablo Fornals), Jarmolenko (62./Bowen).

Manchester City: Steffen, Walker (46./Joao Cancelo), Stones, Ake, Zinčenko, De Bruyne (83./Grealish), Fernandinho, Gündogan, Mahrez (72./Foden), Palmer (76./Gabriel Jesus), Sterling.

Sodnik: Jonathan Moss

* - po streljanju 11-m