Xavi je imel po mnenju Laporte predolg jezik. Foto: EPA
Xavi je imel po mnenju Laporte predolg jezik. Foto: EPA

Xavi, nekdanji legendarni nogometaš Barcelone, je januarja dejal, da bo konec maja zapustil trenersko mesto, a sta se z Laporto aprila dogovorila, da bo nadaljeval delo tudi v sezoni 2024/2025.

Laporto naj bi razjezile besede Xavija pred četrtkovo tekmo proti Almerii, ki jo je Barcelona dobila z izidom 2:0. Xavi je povedal, da Barcelona nima denarja, da bi tekmovala z Realom iz Madrida in drugimi velikimi klubi.

"Navijači Barcelone morajo razumeti, da nismo v enakem položaju. To ni več Barcelona izpred 25 let. V preteklosti bi trener prišel do predsednika in si zaželel igralca, ampak tega več ni. Morali bi se okrepiti, če se želimo enakovredno kosati z Realom in drugimi v Evropi. To ne pomeni, da se bomo borili, ampak tako je," je dejal Xavi.

Xavi je ostal pri svojih besedah tudi v četrtek, ko so ga vprašali, zakaj Laporta ni odšel z njimi na gostovanje. "Nič mi niso rekli. Odpotovali smo s pomočnikom športnega direktorja in še nekaterimi člani. Vse je bilo normalno. Povedal sem, kar mislim, da je res. Borili se bomo za vse lovorike z ambicijami in upanjem, ampak situacija ni lahka. Delamo dobro, klub tudi, da vse to spremenimo," je povedal Xavi.

V upravi Barcelone naj bi po Xavijevih izjavah zavrelo. Ne samo zaradi tega, ker je trenerja prevzel pesimizem, ampak ker je še nedolgo tega govoril popolnoma drugače, da ima popolno zaupanje v igralce in klub.

Časopis As piše, da se že pospešeno išče Xavijeva menjava.

Barcelona je lani s Xavijem osvojila španski naslov, a je letos krepko zaostala za Realom. V Ligi prvakov je izpadla v četrtfinalu proti PSG-ju. Sezono je končala brez lovorike.

Xavi je na čelu Barcelone od novembra leta 2021, ko je zamenjal Ronalda Koemana.