Domžalčani so zapravili veliko priložnost, da bi ligo začeli z zmago. Znova je bil usoden zadetek Drave v zadnjih trenutkih tekme. Foto: Marko Madžarac
Domžalčani so zapravili veliko priložnost, da bi ligo začeli z zmago. Znova je bil usoden zadetek Drave v zadnjih trenutkih tekme. Foto: Marko Madžarac
Adnan Zildžović
Trener Drave Adnan Zildžović je videl nov remi Ptujčanov v Domžalah. Foto: MMC RTV SLO

Domžalčani so v prvih minutah tekme prevladovali na igrišču, za prvi zadetek pa je v 16. minuti poskrbel Mitja Zatkovič, ki je iz prostega strela močno ustrelil v levi zgornji kot nemočnega vratarja Mihe Bratuška. Nobeno izmed moštev si v nadaljevanju ni priigralo večje priložnosti, še najbolj je bil nevaren Dalibor Teinović, katerega strel je zletel mimo leve vratnice. V 40. minuti je sicer zadel Zajc, a je sodnik gol zaradi prepovedanega položaja razveljavil.

Spet razburljiv konec srečanja
Na začetku drugega polčasa je v igro vstopil novopečeni nogometaš Domžal Damir Pekič, ki je zamenjal Tadeja Apatiča. V 79. minuti je v kazenskem prostoru Darko Brljak podrl Boruta Semlerja, dobil rumen karton, Ptujčani pa so izenačili na 1:1. Z bele točke je bil učinkovit Marko Drevenšek. Le dve minuti pozneje so se gostitelji znova veselili, svoj prvi zadetek v rumeno-modrem dresu pa je dosegel Damir Pekič. Slednji je poskusil s strelom po tleh od daleč, žoga pa se je na poti v gol odbila še od vratnice.

Drava spet v zadnjih minutah
V 82. minuti je Luka Elsner dosegel še en zadetek, a je linijski sodnik že predtem zaradi prepovedanega položaja dvignil zastavico. Tri minute pozneje je bil znova nevaren Pekič, prosti strel z roba kazenskega prostora pa je končal v živem zidu gostujoče ekipe. Tako kot na zadnji tekmi pretekle sezone, je tudi tokrat gol padel v sodnikovem podaljšku. Gorazd Zajc je lepo sprejel globinsko žogo v kazenski prostor in v 92. minuti zadel za 2:2.

Pomerite se v novi sezoni Nostradamusa.

Prva liga si, 1. krog:

DOMŽALE - LABOD DRAVA 2:2 (1:0)
650; Zatkovič 16., Pekič 81.; Drevenšek 79./11-m, Zajc 92.

Sobota ob 18.00:
MARIBOR - HIT GORICA

OLIMPIJA - INTERBLOCK
(prenos na TV Slovenija 2)

LUKA KOPER - CM CELJE

Nedelja ob 19.00:
RUDAR VELENJE - NAFTA