Žiga Kous se je izkazal z imenitnim volejem na začetku drugega polčasa. Foto: Reuters
Žiga Kous se je izkazal z imenitnim volejem na začetku drugega polčasa. Foto: Reuters

Lep gol Žige Kousa v 52. minuti za znižanje zaostanka na 2:1 je prisilil Nuna Espirita Santa, da v igro pošlje svoje udarne nogometaše – Kana, Sona in Lucasa, saj si po treh zaporednih porazih v premier ligi novega spodrsljaja preprosto ni smel več privoščiti.

"Kar dobra predstava. Začeli smo dobro in imeli dobro dinamiko. Po njihovem zadetku smo spet igrali dobro, kar je bila posledica trojne menjave. Iz te tekme smo izvlekli veliko pozitivnih stvari," je povedal trener Londončanov.

V naslovni vlogi je bil seveda Kane, ki je vratarja Mure Matka Obradovića matiral v 68., 76. in 87. minuti za končnih 5:1. S tem je postal tretji igralec v zgodovini, ki je dosegel hat-trick v treh različnih evropskih tekmovanjih. Preostala dva sta Nemca Jupp Heynckes in Gerd Müller.

Sorodna novica Rezervist Kane s hat-trickom v 19 minutah zrežiral visoko zmago Tottenhama

"Dobro smo začeli in povedli z dvema goloma, toda v nadaljevanju smo malce izgubili nit. Oni so zabili res lep gol in nam po nepotrebnem otežili delo. Lepo je priti s klopi in doseči nekaj golov. Pred tekmo nismo govorili, ali bom vstopil v igro. Trenutek se je po golu preselil na njihovo stran, zato sem vesel, da sem lahko opravil delo za ekipo. Vsak napadalec si želi golov. Nisem pričakoval, da bom prišel v igro, toda lepo je dobiti nekaj minut, še posebej, ko dosegaš gole. Upam, da to formo prenesemo tudi na konec tedna," je povedal Kane, ki je na devetih dvobojih v tej sezoni šestkrat zadel v polno.

"To je druga raven, moramo biti realni. Pri 2:1 je njihov trener videl, da bi lahko bili mogoče mi nevarni iz kakšne prekinitve. Zato je reagiral in v igro poslal udarne igralce, tisti trije igralci so naredili razliko. Bomo pa zagotovo odnesli nekaj izkušenj s te tekme. Tudi slabši začetek je pač posledica tega, da fantje na takšni ravni še niso igrali," je dejal trener Mure Ante Šimundža.

Naslednjo tekmo v Konferenčni ligi bo Mura odigrala 19. oktobra, ko v Ljudski vrt prihaja Rennes. Francozi so v četrtek z 2:1 slavili na gostovanju pri Vitesseju.

Izjave Anteja Šimundže in Nika Lorbka za Facebook profil NŠ Mura

Šimundža po visokem porazu: Razlika je prevelika

Preostale tekme
3. krog, četrtek, 21. oktobra, 18.45:
MURA – RENNES
VITESSE – TOTTENHAM

4. krog, četrtek, 4. novembra, 21.00:
RENNES – MURA
TOTTENHAM – VITESSE

5. krog, četrtek, 25. novembra, 18.45:
MURA – TOTTENHAM
RENNES – VITESSE

6. krog, četrtek, 9. decembra, 21.00:
VITESSE – MURA
TOTTENHAM – RENNES

Lestvica:                             
TOTTENHAM       2  1 1 0  7:3  4 točk 
RENNES          2  1 1 0  4:3  4      
VITESSE         2  1 0 1  3:2  3      
MURA            2  0 0 2  1:7  0