Dogovor za Thomasa Parteyja sta Arsenal in Atletico Madrid sklenila šele ob pol polnoči oz. pol ure pred iztekom zamaknjenega prestopnega roka. Foto: Reuters
Dogovor za Thomasa Parteyja sta Arsenal in Atletico Madrid sklenila šele ob pol polnoči oz. pol ure pred iztekom zamaknjenega prestopnega roka. Foto: Reuters

V najmočnejših nogometnih evropskih ligah se je poletni prestopni rok 2020 iztekel s ponedeljkom, 5. oktobrom. V zadnjih urah je bilo še nekaj zanimivih novic, za katere so poskrbeli angleški, francoski in španski klubi.

Arsenal je zadnji dan prestopnega roka na Otoku odštel 50 milijonov evrov za ganskega reprezentanta Thomasa Parteyja, ki se je v London preselil iz Atletica Madrida. V nasprotno smer je na posojo za eno sezono odšel 24-letni urugvajski vezist Lucas Torreira. V Angliji ocenjujejo ravno prihod Parteyja v Arsenal za najbolj odmevni prestop zadnjega dneva, pri čemer je bil tudi sklenjen v prav zadnjih minutah.

Edinson Cavani se po Palermu, Napoliju in PSG-ju zdaj podaja v četrti evropski klub. Pri 33 letih je Urugvajec okrepil napad Manchester Uniteda. Foto: Reuters
Edinson Cavani se po Palermu, Napoliju in PSG-ju zdaj podaja v četrti evropski klub. Pri 33 letih je Urugvajec okrepil napad Manchester Uniteda. Foto: Reuters

Pester zadnji dan pri rdečih vragih
Med najbolj zaposlenimi so bili pri Manchester Unitedu, ki so na dan D sklenili pogodbe s kar štirimi nogometaši, med njimi tudi z Edinsonom Cavanijem. Ob tem so oznanili še prihod brazilskega branilca Alexa Tellesa in 18-letnega urugvajskega krila Facunda Pellistrija, medtem ko se bo komaj polnoletni Amad Diallo iz Atalante pridružil rdečim vragom januarja.

Cavani, ki je bil po sedmih sezonah s francoskim PSG-jem prost igralec, je z Man Unitedom podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za leto dni. S PSG-jem je osvojil šest naslovov francoskega prvaka, za Urugvaj pa je na 116 tekmah dosegel 50 golov.

Telles je na Otok prišel iz Porta za 15 milijonov evrov plus dva milijona dodatkov, z Manchestrom pa je podpisal štiriletno pogodbo. Facundo Pellistri je krilni vezist, za katerega je Penarol prejel 10 milijonov evrov odškodnine. Italijansko Atalanto pa bo januarja za Manchester United zamenjal komaj 18-letni reprezentant Slonokoščene obale Diallo.

Rafinha iz Barcelone v PSG
Brazilski nogometni reprezentant Rafinha se je v zadnjih minutah ponedeljkovega zadnjega dneva prestopnega roka pridružil francoskemu prvaku PSG-ju, so potrdili pri pariškem klubu, ki bo Kataloncem odštel le 3 milijone evrov odškodnine. Rafinha, ki je imel zadnja leta kariere številne težave s poškodbami, je z Barcelono osvojil 11 trofej, med njimi tudi ligo prvakov, tri naslove v španskem prvenstvu in tri zmage v kraljevem pokalu Copa del Rey.

Smalling dokončno član Rome
Angleški nogometni reprezentant Chris Smalling se je vrnil k italijanski Romi, potem ko sta Manchester United in rimski klub zadnji dan prestopnega roka dosegla dogovor. Smalling, ki je lansko sezono nosil dres Rome kot posojen igralec, je z italijanskim prvoligašem podpisal triletno pogodbo, so potrdili pri klubu iz serie A. 30-letni branilec je za Romo lani dobro igral, zato ga je ta zdaj odkupila za 15 milijonov evrov, so še zapisali pri rimskem klubu. Pred tem je Smalling devet sezon preživel pri Unitedu (2010‒2019) in z njim osvojil pet naslovov; dva angleškega prvaka in tri v pokalih.