Neymar je dosegel drugi zadetek na letošnji Copi. Foto: Reuters
Neymar je dosegel drugi zadetek na letošnji Copi. Foto: Reuters

Brazilija je slavila devetič zapored. Povedla je v 12. minuti, ko je Neymar z leve poslal predložek v kazenski prostor. Renato Tapia je z glavo žogo odbil, toda le do Gabriela Jesusa, ki jo je s prve podal pred vrata. Na pravem mestu je bil Alex Sandro, ki je načel perujsko mrežo.

Po uri igre je bil Neymar že pripravljen na izvajanje druge enajstmetrovke na letošnji Copi, saj je z bele točke zadel že proti Venezueli, toda po pregledu videoposnetka je sodnik Patricio Loustau odločitev spremenil. Osem minut pozneje se je prvi brazilski zvezdnik vendarle vpisal med strelce, ko je natančno meril z roba kazenskega prostora.

12 minut pred koncem je imel Peru imenitno priložnost za znižanje izida, toda Luisu Abramu iz ugodnega položaja ni uspelo streljati, Alex Valera pa je z neposredne bližine žogo poslal visoko čez vrata. V 89. minuti je brazilsko prednost po lepi akciji Neymarja in Richarlisona povišal Everton Ribeiro, piko na i visoki zmagi pa je v 93. minuti postavil Richarlison.

Obramba Venezuele zdržala kolumbijske napade

Na drugi tekmi je Venezuela zdržala pritisk Kolumbije in prišla do svoje prve točke. Kolumbija, ki je tekmo končala z desetimi možmi, saj je bil Luis Diaz ob koncu tekme v sodnikovem podaljšku izključen, je proti nasprotnikovim vratom streljala 23-krat, medtem ko je Venezueli uspelo samo dvakrat, in še to nikoli v okvir vrat.


Skupina B, 2. krog:
KOLUMBIJA – VENEZUELA 0:0
RK: Diaz 94./Kolumbija

BRAZILIJA – PERU 4:0 (1:0)
Alex Sandro 12., Neymar 68./11-m, Ribeiro 89., Richarlison 93.

Lestvica: Brazilija 6, Kolumbija 4, Venezuela 1, Ekvador in Peru 0 točk.

Najboljše štiri ekipe iz vsake skupine se bodo uvrstile v četrtfinale.