Al Hilal bi imel v svojih vrstah dva odlična francoska nogometaša: Kyliana Mbappeja in Antoina Griezmanna. Foto: EPA
Al Hilal bi imel v svojih vrstah dva odlična francoska nogometaša: Kyliana Mbappeja in Antoina Griezmanna. Foto: EPA

PSG je seveda pripravljen sprejeti tako velikodušno ponudbo, hkrati je dal Mbappeju dovoljenje, da se lahko pogaja s Savdijci. 24-letni napadalec ima sicer pogodbo s PSG-jem do 30. junija 2024, a je že nekaj časa znano, da je ne želi podaljšati. Vseeno je malo verjetno, da ga bo premamil denar, saj liga na Arabskem polotoku ne nudi kakovosti nogometaša njegovega kova in te starosti. Pa čeprav mu Al Hilal ponuja neverjetnih 700 milijonov plače letno! Skoraj 80 tisoč evrov na uro!

Želeli so tudi Messija ...
Vključno s 300 milijoni evrov odškodnine bi torej lahko govorili že o milijardnem poslu! Za Mbappeja, ki je z 72 milijoni evrov bruto najbolje plačani nogometaš PSG-ja, se seveda zanimajo številni evropski velikani, predvsem Real in tudi Barcelona, čeprav je jasno, da finančno Al Hilalu ne sežeta do kolen. Ta je želel v svoje vrste letos pripeljati že Lionela Messija, ki so mu ponujali 220 milijonov evrov letno (Messi je nato podpisal za Inter iz Miamija), kar je več, kot dobiva Cristiano Ronaldo pri ekipi Al-Nassr, s katero je decembra podpisal pogodbo do junija 2025.

Janis: Al Hilal, lahko imate mene
Al Hilal je medtem poslal tudi ponudbo Atleticu za Antoina Griezmanna, ki je klubu iz Madrida (Griezmann ima pogodbo do konca sezone 2025/26) pripravljen plačati 40 milijonov evrov odškodnine. Najdražji prestop v nogometu doslej je bil prestop Brazilca Neymarja iz Barcelone v PSG leta 2017. Vrednost prestopa je bila 222 milijonov evrov. Neverjetnih 700 milijonov, ki jih je Mbappeju pripravljen plačati Al Hilal, je vznemirilo tudi druge športne zvezdnike. Grški košarkarski zvezdnik Janis Andetokumbo je na družbenih omrežjih v šali zapisal: "Al Hilal, lahko imate mene. Videti sem kot Kylian Mbappe."

V savdski ligi že kar nekaj velikih imen

V Savdski Arabiji igra že nekaj nogometnih zvezdnikov, ne le Cristiano Ronaldo, in sicer Karim Benzema (Al-Ittihad), N'Golo Kanté (Al-Ittihad), Roberto Firmino (Al-Ahli), Kalidou Koulibaly (Al-Hilal) in Marcelo Brozović (Al-Nassr).