Zoran Mamić je zelo uspešno vodil Dinamo. Zagrebčani so presegli pričakovanja v Evropski ligi. Foto: Reuters
Zoran Mamić je zelo uspešno vodil Dinamo. Zagrebčani so presegli pričakovanja v Evropski ligi. Foto: Reuters

Zdravku, ki sicer nima več uradne funkcije v klubu, a ima še vedno glavno besedo, čeprav je pred kaznijo ubežal v Hercegovino, so zaradi nepravilnosti in goljufij pri prestopih igralcev in izogibanju davčnim dolžnostim potrdili šest let in pol zapora.

Zoranu, trenerju in športnemu direktorju, so kazen nekoliko zmanjšali, za rešetkami bo moral preživeti štiri leta in osem mesecev, kar je tri mesece manj, kot je bila njegova prvotna kazen.

Po hrvaškem zakonu mora Zoran v osmih dneh odstopiti z mesta trenerja, kar je že tudi storil. Športnih funkcij namreč ne sme opravljati nihče, ki je bil obsojen na več kot šest mesecev zapora. Napovedal je tudi, da bo kazen odslužil, čeprav še vedno zanika krivdo.

"Odstopam z mesta trenerja in športnega direktorja Dinama. Ne počutim se krivega, to sem že večkrat povedal. Dinamu želim veliko sreče," je povedal Zoran Mamić, ki je osvojil štiri naslove hrvaškega prvaka, bil pa je na zelo dobri poti do petega. Njegovi funkciji bo zdaj prevzel dozdajšnji pomočnik Damir Krznar.

Vse to se je zgodilo pred povratno tekmo osmine finala proti Tottenhamu, ki bo v četrtek na stadionu Maksimir. Prvo tekmo v Londonu je Dinamo izgubil z 0:2.