Foto:
Foto:

.
Pred slabim desetletjem so člani ekipe Adventure race Slovenia (člani društva tabornikov Rod jezerski zmaj Velenje) prvič pripravili tovrstno športno prireditev v Sloveniji, ki še danes slovi kot svojevrsten dogodek na področju pustolovskih tekmovanj v Evropi. Udeleženci, ki večinoma prihajajo iz tujine, vsako leto znova potrdijo, da je organizacija prireditve vrhunska, lepote, ki jih ponuja Slovenija pa brez primere.
Na 400 kilometrov dolgi progi več kot 5 različnih disciplin
Multidisciplinarna športna prireditev bo zopet sestavljena iz večih športnih disciplin (gorsko kolesarjenje, tek/pohodništvo, veslanje, jamarstvo, spuščanje po vrvi, rolanje in orientacijski tek), dolžina proge pa se razlikuje glede na kategorijo. Tekmovalci lahko izbirajo med dvema kategorijama: kategorija Rover (250 kilometrov, 2 člana) ter kategorija Explorer (400 killometrov, 4 člani). Kontrolnih točk, ki jih morajo ekipe pobirati, bo vsaj trikrat več kot v preteklosti, zato bo več tudi možnosti za taktiziranje. Ekip bodo lahko pobirale kontrolne točke po naključnem in neobveznem vrstnem redu, pri tem pa je vsaka kontrolna točka ovrednotena z določenim številom točk – zmaga ekipa, ki zbere največ točk. Novost v letošnjem letu pa je tudi spremljanje ekip v živo preko GPS sistema za spremljanje Blackblox.si.
Štart avanture v središču Maribora, cilj v Velenju
Otvoritev 9. prireditve Adventure race Slovenia 2011 bo v četrtek 23. junij ob 17. uri v veliki dvorani hotela Paka v Velenju. Pridružite se množici pustolovcev iz Francije, Švedske, Italije, Hrvaške, Irske, Poljske, Nemčije, Nizozemske, Srbije, Češke in Slovenije, si oglejte lanskoletni film in vzpodbudite udeležence k novim zmagam naproti.
Sama prireditev Slovenska avantura se bo pričela v središču mesta Maribor, v petek, 24. Junija ob 10. uri, končala pa se bo v nedeljo v Velenju pri avtokampu Jezero.
Moto prireditve ostaja: Zmoreš? Si prepričan? Pridi in poizkusi!
Več o letošnji avanturi si lahko preberete na spletni strani ars.adventurerace.si.
Novico je napisal uporabnik rvc.