KAKO LEPO JE V ZRAKU Foto:
KAKO LEPO JE V ZRAKU Foto:

9. julija 2011, se bo na vzletišču MARIČ v Moravskih Toplicah zgodil osrednji letalsko - padalski dogodek v Pomurju.
Ob prazniku društva motornih padalcev ŠTRK Murska Sobota in peti obletnici srečanj motornih padalcev Evrope bo na vzletišču MARIČ v občini Moravske Toplice proslava in nastop letalskih entuziastov z nastopom glasbene skupine tamburašev iz Beltincev in narodno zabavnega ansambla Jolly iz Maribora.
Prikazan bo pester letalsko – padalski program z modeli letal, motornega zmaja, motornega ultralahkega leta, jadralnih padalcev ki bodo poleteli na vitel, motornih padalcev in osrednja točka bo nastop najbolj znanega svetovnega jadralno akrobatskega padalca Tomas LEDNIKA iz Češke, kateri bo izvedel več skokov in prikazal delo z akrobatskim jadralnim padalom, izvedel let kot netopir in odpiranjem BASE padala na zelo nizkih višinah. Dogodek bo popestril štirisedežni helikopter z pilotom Boštjan GAČNIK. Po kratkih navodilih zemeljske ekipe o varnem vstopu v helikopter, boste poleteli in doživeli enkratno izkušnjo letenja. Odlične manevrske sposobnosti, prekrasen pogled, svoboda letenja, vse to in še več si lahko privoščite s poletom nad prekrasno pokrajino Pomurja.
Na samem prireditvenem prostoru bo poskrbljeno za družabne igre z obilo smeha in zabave, za prigrizek ob samostojni tradicionalni pripravi lastne hrane ob ognju in pijači. Za Vas bo poskrbljeno, da Vas bo pot pripeljala na prireditveni prostor, saj bo postavljen velik moder balon, kateri Vas bo vodil in vabil že od daleč, saj bo poskrbljeno za parkiranje avtomobilov, v živo si boste lahko ogledali zlaganje padal in polete, kot tudi za najmlajše, z veliko daril v bogatem srečelovu.
Vabljeni vsi ljubitelji letalstva in padalstva, Vel na www,strki,net
Novico je napisal uporabnik vojkop5.