Fabio Capello pozna hitri napadalni dvojec slovenske reprezentance. Foto: EPA
Fabio Capello pozna hitri napadalni dvojec slovenske reprezentance. Foto: EPA
Jermaine Defoe.
Jermain Defoe je na zadnjih treh reprezentančnih tekmah dosegel 5 zadetkov. Bo uspešen tudi proti Slovencem? Foto: EPA

Slovenija je dobra ekipa, ki je zelo nevarna iz protinapadov. V svoji vrsti ima dva zelo hitra napadalca, ki nam znata povzročati preglavice, zato bomo morali biti v zadnji liniji še posebej pozorni.

Michael Owen.
Michael Owen, ki je poleti prestopil v Manchester United, še ni upravičil vpoklica v angleško izbrano vrsto. Foto: EPA

Angleški mediji so polni člankov o sobotni tekmi, a slovenske reprezentance ne omenjajo prav dosti. Pravzaprav veliko več pozornosti namenjajo kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo proti Hrvaški, ki jo bodo odigrali prihodnji teden.

Capello opozarja na slovenska napadalca
Angleški selektor Fabio Capello se zaveda pomembnosti prijateljske tekme s Slovenijo. Označil jo je za pripravljalno tekmo pred pomembnim obračunom s Hrvaško. "Igramo samo 12 tekem na leto, zato je pomembno, da jih odigramo skupaj. Ključnega pomena je, da se nogometaši med seboj poznajo in so uigrani. Vesel sem, da bomo igrali s Slovenci, a hkrati upam, da na tekmi ne bo prišlo do novih poškodb," je povedal 63-letni Italijan, ki je v preteklosti vodil slovite klube, kot so Milan, Roma, Juventus in Real Madrid.

"Govorili smo samo o zadnji prijateljski tekmi z Nizozemsko (2:2) in prihajajoči tekmi s Slovenijo. Ogledali pa smo si tudi napake, ki smo jih storili proti reprezentanci Nizozemske," je na vprašanje, o čem se je pogovarjal z varovanci odgovoril Capello. Sklenil je: "Slovenija je dobra ekipa, ki je zelo nevarna iz protinapadov. V svoji vrsti ima dva zelo hitra napadalca, ki nam znata povzročati preglavice, zato bomo morali biti v zadnji liniji še posebej pozorni."

Angleži lahko računajo na Terryja
Potem ko se je na treningu branilec Chelseaja John Terry lažje poškodoval, so iz angleškega tabora sporočili, da bo 28-letnik do sobote že nared. Terry, ki je bil pred kratkim okronan za najboljšega branilca v Evropi, se zaveda, da tekma s Slovenijo ne bo lahka, a mu misli nenehno uhajajo k sredini tekmi s Hrvaško. "Nazadnje, ko so bili Hrvati tu, smo bili po tekmi zelo razočarani (s porazom proti Hrvatom z 2:3 se Angleži niso uvrstili na lansko evropsko prvenstvo). Vseeno pa srečanja ne bomo odigrali v maščevalnem duhu," je prepričan angleški branilec. Dodal je še: "Imamo priložnost, da se za poraz izpred dveh let odkupimo svojim navijačem."

Owen ali Defoe?
Napadalec Tottenhama Jermain Defoe, ki se je na zadnji prijateljski tekmi proti Nizozemski izkazal z dvema zadetkoma (s tem je dosegel 5 zadetkov na zadnjih 3 reprezentančnih nastopih), je v letošnji sezoni v odlični formi. Za svoj klub je v Premier ligi dosegel že štiri zadetke, prav tako pa navijače z White Hart Lanea navdušuje tudi njegova igra. Zato ne preseneča dejstvo, da ga je Capello uvrstil na seznam igralcev, ki bodo prišli v upoštev za tekmi s Slovenijo in Hrvaško.

Vseeno pa angleški mediji veliko več pozornosti namenjajo nogometašu, ki ga angleški selektor ni vpoklical - Michaelu Ownu. "Če mediji omenijo moje ime, takoj zatem omenijo še Michaela Owna. To me včasih jezi," je potožil 25-letnik. Dodal je: "Michael Owen je dober igralec, toda res si želim, da bi se mediji počasi oddaljili od te teme."

Koga bo Capello uvrstil v začetno enajsterico za obračun proti Sloveniji, je še skrivnost. Znano pa je, da se ekipa, ki bo igrala proti Sloveniji, ne bo preveč razlikovala od tiste, ki se bo v sredo udarila s Hrvaško.

Slovenija je dobra ekipa, ki je zelo nevarna iz protinapadov. V svoji vrsti ima dva zelo hitra napadalca, ki nam znata povzročati preglavice, zato bomo morali biti v zadnji liniji še posebej pozorni.