Predsednik Thomas Löwe je navdušen, saj v klubu niso pričakovali takega odziva navijačev. Pred dvema tednoma so začeli prodajo virtualnih vstopnic, ki stanejo en evro.

Privrženci kluba so kupili več kot 103.000 vstopnic za tekmo proti "nevidnemu tekmecu", ki bo na sporedu 8. maja na stadionu Bruna Placheja. Vstopnice so na voljo na klubski spletni strani in v klubski trgovini, kjer prodajajo navijaške izdelke. Klub bo celoten iztržek namenil za nemoteno delovanje po koncu krize zaradi pandemije koronavirusa.

Cilj ostaja 120.000 prodanih vstopnic. Toliko gledalcev se je zbralo leta 1987 na povratni tekmi polfinala Pokala pokalnih zmagovalcev, ko je Lokomotive Leipzig na osrednjem stadionu premagal Bordeaux po streljanju enajstmetrovk. V finalu je bil nato boljši Ajax z 1:0. Edini zadetek v Atenah je dosegel Marco van Basten.

Lok Leipzig je trenutno na drugem mestu regionalne lige severovzhod. Skupaj z ekipo VSG Altglienicke ima po 47 točk. Le prvo mesto vodi v dodatne kvalifikacije za tretjo nemško ligo.