Športna zima v Ljubljani in dan snega v Planici - dogodka, ki bosta ta konec tedna ponujala pestro dogajanje predvsem ljubiteljem nordijskega smučanja. Foto:
Športna zima v Ljubljani in dan snega v Planici - dogodka, ki bosta ta konec tedna ponujala pestro dogajanje predvsem ljubiteljem nordijskega smučanja. Foto:

Program Športne zime v Ljubljani, kot se imenuje dogodek, se bo začel ob 9. uri. Na voljo bo oprema za brezplačno izposojo in preizkus prvih korakov na smučeh za tek, nekdanja tekaška šampionka Petra Majdič pa bo poskrbela tudi za mazanje smuči. Predstavljena bo tudi druga zimskošportna ponudba ljubljanskih društev in možnosti za zimsko rekreacijo v Ljubljani in okolici.

Sneg bodo s tovornjaki prepeljali iz Planice, za še več bele kulise pa naj bi poskrbelo vreme, saj naj bi konec tedna tudi po nižinah zapadlo nekaj snega.

Športna zima v Ljubljani bo predstavljala uvod v dogajanje v dolini pod Poncami, ki bo 19. in 20. januarja osmič zapored gostila svetovni dan snega. Poudarek bo na promociji nordijskih športov, smučarskih skokov in teka na smučeh. Pripravljeni bosta dve mali sneženi skakalnici, tekaške proge, zasneženo nogometno igrišče, poligon za deskanje na snegu z Žanom Koširjem in sankaški poligon. Vso opremo si bodo otroci lahko brezplačno izposodili, poskrbljeno bo tudi za strokovno vodstvo in animacijo dogodka.

Obisk dogodka, ki bo potekal od 9.00 do 14.00, bo za vse obiskovalce brezplačen. Brezplačno bo na voljo tudi izposoja športne opreme in strokovno vodenje posameznih dejavnosti.


Športna zima v Ljubljani, program
09.00 Začetek športne tržnice in aktivnosti (Mini Planica, curling, hokej ...)
Sledi start tekmovanja v teku na smučeh - sprint za otroške kategorije
11.00 Učenje teka na smučeh za otroke in odrasle
14.30 Start kvalifikacij promocijskega rekreativnega tekmovanja v sprintu v klasični tehniki
16.00 Izločilni boji
17.00 Podelitve