Kar sedem od desetih ekip formule ena ima sedež v bližini Silverstona, kjer bi se poleti lahko vendarle začela dirkaška sezona 2020. Foto: Reuters
Kar sedem od desetih ekip formule ena ima sedež v bližini Silverstona, kjer bi se poleti lahko vendarle začela dirkaška sezona 2020. Foto: Reuters

Predsednik Chase Carey je po ponedeljkovem kriznem sestanku vodstva F1 dodal, da upanje, da bodo v skrajšani sezoni 2020 vseeno izpeljali od 15 do 18 dirk, obstaja. Tekmovanje naj bi oživili to poletje, a širjenje novega koronavirusa je poskrbelo za veliko negotovost.

Šefi F1 zdaj resno razmišljajo o možnosti, da bi nekaj dirk organizirali brez gledalcev in vseeno začeli sezono še pred koncem prepovedi druženja. Za zdaj šefi F1 upajo, da bodo restriktivni ukrepi po vsej Evropi vodili do takšnega izboljšanja položaja glede novega koronavirusa, da bo nekaj dirk julija ali avgusta lahko potekalo za zaprtimi vrati.

Eden izmed predlogov je, da bi sezono začeli z dirko za VN Velike Britanije v Silverstonu, ki je najverjetnejše prizorišče starta v sezono, saj ima sedem od desetih ekip sedež v tej državi. Dirka v Silverstonu je na sporedu 19. julija.

Tudi dirka v Montrealu prestavljena
Medtem so organizatorji dirke za Veliko nagrado Kanade v Montrealu, ki je bila predvidena 14. junija, prestavili zaradi pandemije novega koronavirusa. Organizatorji so izrazili razočaranje, ker ne bodo mogli pripraviti prve dirke v sezoni potem, ko so bile druge pred tem odpovedane ali prav tako prestavljene. Na prvotnem koledarju so po prestavitvi VN Kanade prvi na sporedu dirki 28. junija v Franciji (Le Castellet) in 5. julija v Avstriji (Spielberg).