Mitar Djurić se veseli prihoda v Ljubljano. Foto: EPA
Mitar Djurić se veseli prihoda v Ljubljano. Foto: EPA

31-letni športnik je bil rojen v Sarajevu, kariero pa je začel v Podgorici. Od leta 2008 ima grško državljanstvo.

"Zelo sem vesel, da sem del ekipe ACH Volleyja iz Ljubljane. Mislim, da je to popoln kraj zame in za mojo družino. S klubom smo v preteklosti že navezovali stike, vendar čas ni bil pravi. Zdaj sem zdrav in pripravljen zaigrati na najvišji možni ravni s strokovnim štabom in soigralci," je o prihodu v Slovenijo povedal Djurić.

Grk pozna položaj v Ljubljani: "Vem, da je klub z bogato zgodovino in prepričan sem, da bo vse v najlepšem redu. Zadnjo sezono v Trentinu sicer nisem igral veliko tudi zaradi števila tujcev, zato je bil moj glavni cilj, da se najprej vrnem v dobro kondicijo, kar mi je uspelo zelo dobro. Moja motivacija ni bila nikoli vprašljiva, vedno sem želel pokazati največ na igrišču, zato sem si tudi želel priti v ACH. Zelo se veselim prihodnje sezone, prepričan sem, da bo uspešna. Ekipa je mlada, motivacije tako ne bi smelo manjkati, zato mislim, da je to bila prava odločitev."

Dačović zamenjal Šimunića
Novost je tudi pri Salonitu Anhovo, kjer imajo novega trenerja. Namesto Hrvata Igorja Šimunčića, ki je odšel v Avstrijo, bo ekipo vodil 42-letni Srb Rade Dačović, ki že ima izkušnje s slovenskimi klubi, saj je vodil Šoštanj Topolšico in Go Volley, za katerega je tudi igral.

Pet turnirjev v odbojki na mivki
Odbojkarska zveza Slovenije pa je objavila koledar serije turnirjev v odbojki na mivki. Na njem je pet turnirjev, vključno z državnim prvenstvom v Kranju. Sezona se bo začela s turnirjem v Preddvoru, ki bo na sporedu med 12. in 14. junijem. Karavana se bo nato preselila v Žužemberk, kjer se bodo ekipe med seboj merile v začetku julija, sledil pa bo še turnir v Kostanjevici na Krki, ki bo od 9. do 11. julija. V Mokronogu bodo odbojkarice in odbojkarji na mivki nabirali še zadnje točke za državno prvenstvo, v boj za državna naslova pa se bodo podali od 23. do 25. julija v Kranju.