Trener Matija Pleško bo poskušal ACH Volley popeljati do desetega naslova prvaka srednjeevropske lige. Foto: ACH Volley
Trener Matija Pleško bo poskušal ACH Volley popeljati do desetega naslova prvaka srednjeevropske lige. Foto: ACH Volley

ACH se bo v polfinalu meril z domačo ekipo, še prej pa bo na delu druga slovenska ekipa na zaključnem turnirju Calcit Volley, njen tekmec bo zagrebška Mladost.

ACH Volley bo lovil deseti naslov in spet velja za prvega favorita. Ljubljančani na turnir prihajajo samozavestni. Po prvem mestu v rednem delu lige, v kateri so proti udeležencem zaključnega turnirja izgubili le enkrat, povsem na začetku sezone jih je v Ljubljani presenetil Calcit, in solidnih predstavah v Ligi prvakov, so zanesljivi tudi na zadnjih tekmah državnega prvenstva.

Čeprav trener Matija Pleško v zadnjih tednih v boj ni pošiljal najmočnejše postave, so njegovi izbranci zanesljivo zmagovali, tudi v Zwettlu pa nameravajo nadaljevati zmagoslavno serijo. "Nas na turnirju zanima le zmaga," tekmecem sporočajo slovenski državni prvaki.

Calcit bo na zaključnem turnirju srednjeevropske lige nastopil četrtič. Igral bo lahko sproščeno, brez pritiska. Njegov polfinalni tekmec bo Mladost, s katero so v letošnji sezoni v gosteh zmagali, doma pred dobrima dvema tednoma pa izgubili.

"Zadnjo medsebojno tekmo je Mladost resnično odigrala na vrhunski ravni, mi pa zagotovo ne tako, kot bi si želeli. Zdaj imamo spet priložnost, da pokažemo, da je bil to naš slab dan, in dokažemo, da smo boljši od njih. Zavedamo pa se, da ima Mladost dobro ekipo, če jo bomo želeli premagati, bomo morali igrati res dobro odbojko. Vso tekmo bo treba pritiskati s servisom, na drugi strani držati sprejem, ofenzivno moramo biti uspešnejši, kot smo bili na sobotni tekmi s Krko, ko je bil blok na zadovoljivi ravni. Ne pa tudi proti Mladosti ob tistem porazu. Upam, da bomo tudi v tem elementu v sredo boljši," je povedal trener Calcita Gašper Ribič.

Na svojem prvem zaključnem turnirju pred tremi leti so odbojkarji Calcita v dvorani Tivoli osvojili tretje mesto, predlani so bili po zmagi nad ACH Volleyjem v polfinalu drugi, lani pa so jih v polfinalu zaustavili prav Ljubljančani, Kamničani pa so bili na koncu tretji.

Srednjeevropska liga, sklepni turnir, Zwettl, polfinale, sreda ob 18.00:
CALCIT VOLLEY – MLADOST ZAGREB

Ob 20.00:
UNION RAIFFEISEN – ACH VOLLEY

Četrtek ob 18.00:
Tekma za 3. mesto

Ob 20.00:
Finale


Zmagovalci srednjeevropske odbojkarske lige:
2005/06 HotVolleys Dunaj
2006/07 Autocommerce Bled
2007/08 ACH Volley Bled
2008/09 Hypo Tirol Innsbruck
2009/10 ACH Volley Bled
2010/11 ACH Volley Bled
2011/12 Hypo Tirol Innsbruck
2012/13 ACH Volley Ljubljana
2013/14 ACH Volley Ljubljana
2014/15 Hypo Tirol Innsbruck
2015/16 ACH Volley Ljubljana
2016/17 ACH Volley Ljubljana
2017/18 Posojilnica Dob
2018/19 ACH Volley