ACH Volley bo imel v torek prvo zaključno žogo za naslov prvaka. Foto: www.alesfevzer.com
ACH Volley bo imel v torek prvo zaključno žogo za naslov prvaka. Foto: www.alesfevzer.com

Tekma je bila podobna prvi 26. marca, le da je bil četrti niz bolj izenačen kot v Mariboru. Gostje so znova pokazali borbenost, a Ljubljančani so vendarle nekoliko bolj kakovostna ekipa, še posebej, ker Štajerci ne morejo računati na poškodovanega Ahmeda Ihbajrija.

Mariborčani so bili v prvem nizu vse do končnice v prednosti. Nekajkrat so vodili za tri točke, toda po zaostanku s 17:19 so domači, pri katerih je manjkal libero Kyle Dagostino, dosegli štiri zaporedne točke, nato povedli s 23:20, tri točke prednosti pa so obdržali do konca niza.

Štajerci so tudi v drugem nizu prevladovali in bili v končnici bolj zbrani. Zadnjič je bil izid izenačen pri 18:18, nato pa je Maribor z blokom Mihe Cafute povedel za dve točki in dobil drugi niz.

Po slabo odigranem tretjem nizu, v katerem so osvojili samo 15 točk, je bilo videti, da je varovancem Sebastijana Škorca zmanjkalo moči. Tudi četrtega niso odprli najbolje, toda nato so vendarle pokazali zobe in ACH-ju ves čas dihali za ovratnik. Do preobrata vendarle niso zmogli.

Najučinkovitejši igralec tekme je bil z 22 točkami Božidar Vučičević. Pri gostih sta jih Alen Šket in Rok Možič dosegla po 18.

Tretja tekma bo v torek v Mariboru.

Izjavi po tekmi

Gregor Ropret, kapetan ACH Volleyja: "Danes igra ni bila na najvišji ravni, kar je bilo tudi za pričakovati. Po odmoru in le tednu treningov je težko pokazati boljšo odbojko. Toda vseeno sem vesel, da smo stali skupaj tudi takrat, ko nam ni šlo. Na koncu smo izvlekli res pomembno zmago in gremo lahko sproščeno v Maribor iskat konec prvenstva."

Sebastijan Škorc, trener Maribora: "Ta mesec smo se ukvarjali z vsemi drugimi športi, le z odbojko ne. To je ekipa, ki ogromno trenira in dela, a žal ji je bilo to nekaj časa onemogočeno. Dejansko smo bili 14 dni brez žoge in igre se po prekinitvi ne da sestaviti v štirih, petih dneh. Vesel sem lahko, da se ni nihče poškodoval."

Sorodna novica Kot pisarniški delavec brez računalnika ali ribič brez palice

1. DOL (M)

Finale, druga tekma

ACH VOLLEY – MERKUR MARIBOR 2:0
3:1 (22, -21, 15, 22)

ACH Volley: Toman, Ropret 3, Pernuš, Touhteh 15, Dagostino, Pavlovič, Bošnjak, Okroglič, Rutar, Pokeršnik 11, Videčnik 6, Kök 8, Vučićević 22.

Merkur Maribor: Cafuta 3, Herman, Šket 18, Mulec, Detela 1, Možič 18, Košenina, Donik, Uremovič 7, Adžović, Planinšič 1, Kisiljuk 7, Kovačič, Ihbajri.

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na tri zmage.


Za 3. mesto, druga tekma

CALCIT VOLLEY – Salonit Anhovo 2:0
3:0 (19, 21, 14)

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrali so na dve zmagi.