Odbojkarji ACH Volleyja so dobili tekmece v letošnji sezoni Lige prvakov. Foto: www.alesfevzer.com
Odbojkarji ACH Volleyja so dobili tekmece v letošnji sezoni Lige prvakov. Foto: www.alesfevzer.com

Aktualni državni prvaki iz Ljubljane so bili že neposredno uvrščeni v skupinski del tekmovanja. V tretjem bobnu so skupaj z belgijskima ekipama Greenyard Maaseik in Knack Roeselare, francoskim Toursom ter češkim VK ČEZ Karlovarsko čakali na svoje tekmece. Malo po šesti uri zvečer pa so v hotelu Hilton v Budimpešti izvedeli, kdo bodo njihovi nasprotniki v najelitnejšem odbojkarskem tekmovanju.

Prva tekma med 20. in 22. novembrom
Francoska odbojkarska legenda, Victoria Ravva, ki je opravila žreb moškega dela Lige prvakov, je slovenski ekipi namenila petouvrščeno ekipo ruskega prvenstva v pretekli sezoni, Zenit Sankt Petersburg, nemške državne podprvake VfB Friedrichshafen ter zmagovalca dvoboja med francosko ekipo Chaumont VB 52 Haute Marne, ki je lanska udeleženka Lige prvakov, in aktualnimi srbskimi prvaki Vojvodino NS Seme Novi Sad. Prva tekma odbojkarje ACH-ja čaka med 20. in 22. novembrom.

Drugi slovenski predstavniki v evropskih odbojkarskih tekmovanjih so odbojkarice Nove KBM Branik, ki bodo nastopale v pokalu CEV, in odbojkarice ekip Formula Formis, GEN-I Volley in Calcit Volley ter odbojkarji Calcit Volleyja, ki se bodo borili v pokalu CEV Challenge.
V pokalu CEV, ki bo potekal med 6. novembrom in 26. marcem, se bodo mariborske odbojkarice v šestnajstini finala pomerile z ruskim Jenisejem iz Krasnojarska. Če bodo Mariborčanke uspešnejše od tekmic, se bodo v osmini finala pomerile z zmagovalcem med romunskim CSM Targovištom in turškim Galatasarayem iz Carigrada.

V pokalu CEV Challenge za ženske, ki bo med 27. novembrom in 27. marcem, bo v sezoni 2018/19 nastopalo kar 44 ekip, med njimi tudi tri slovenske, Calcit Volley, Formula Formis in GEN-I Volley. Kamničanke, sicer slovenske podprvakinje, so že uvrščene v šestnajstino finala in se bodo za preboj v osmino finala pomerile z boljšim iz dvoboja med slovaško Slavio EU iz Bratislave in madžarskim Jaszberenyjem.

Formula Formis in GEN-I Volley bosta začela v 2. krogu tekmovanja, ki zmagovalca vodi v šestnajstino finala. Rogožanke se bodo pomerile z madžarsko ekipo Vasas Obuda iz Budimpešte, Novogoričanke pa se bodo srečale s slovaškim Strabagom iz Bratislave. Formulo Formis ob morebitni zmagi čakajo romunski UVT Agroland iz Timisoare, GEN-I Volley in finska LP Kangasala.

Odbojkarji Calcit Volleyja so za tekmece v šestnajstini finala pokala CEV Challenge dobili švicarski Biogas Volley iz Nafelsa. Če bodo slovenski podprvaki uspešni, jih čaka zmagovalec med avstrijskim VCA Amstettnom NO in finskim Savo Volleyjem iz Kuopia oz. norveškim BK Tromsom.