Naslednja tekma Ljubljančane na turnirju čaka v četrtek, ko bo njihov tekmec domači Kazan. Foto: www.alesfevzer.com
Naslednja tekma Ljubljančane na turnirju čaka v četrtek, ko bo njihov tekmec domači Kazan. Foto: www.alesfevzer.com

V četrtfinale se bodo uvrstili zmagovalci petih skupin in trije najboljši drugouvrščeni. Ljubljančani so proti Berlinčanom tudi prvo tekmo izgubili z 0:3, za podaljšanje upanja na drugo mesto v skupini bi nujno potrebovali zmago z vsaj 3:1. A po novem gladkem porazu so že pred obračunom s prvim favoritom skupine Kazanom ostali tudi brez teoretičnih možnosti.

"Danes je šlo narobe skoraj vse. Trenutno res nisem zadovoljen. Z začetnim udarcem nismo dovolj pritisnili na nasprotnike, načrtovali smo, da bomo odmaknili Berlinčane proč od mreže, a nam to ni uspelo. Je pa to uspelo njim narediti nam. Imeli smo enega razpoloženega igralca, Jana Pokeršnika, ostalo pa je bilo precej šibko. Z blok obrambo nismo tekmecem naredili nobene škode, imeli smo le dva bloka in nekaj dotikov. Nemci pa so nas z blokom zaustavili devetkrat in nanizali osem asov. Proti Berlinu je težko igrati, saj nam njihova igra in taktika ne ustrezata, kljub temu pa sem pričakoval več in sem resnično razočaran.

Matija Pleko, trener ACH Volleyja

Že začetek prvega niza je pokazal, da se bodo Ljubljančani težko kosali z Berlinom. Po zaostanku 2:5 je trener Matija Pleško prvič poklical igralce ob rob igrišča, a nasveti so pomagali le za kratko. Ljubljanska ekipa je prišla še do 10:14, potem pa je sledila napaka pri sprejemu, nov odličen servis Nemcev in prednost Berlina je bila pri 19:12 že neulovljiva. Priigrali so si sedem zaključnih žog, Gregor Ropret in Jan Pokeršnik sta dve še ubranila, a izid je bil na koncu gladkih 25:19.

Nekaj upanja je prinesel začetek drugega niza. Povedli so Ljubljančani, predvsem po zaslugi Mitarja Djurića (tako kot Pokeršnik je na koncu dosegel 12 točk), toda ko so Berlinčani prišli do vodstva (8:7), ga niso več izpustili iz rok. Ljubljanska zasedba je bila še blizu do 15. točke, pri izidu 11:13 so imeli tudi nekaj smole, ko so do nove točke srečno prišli njihovi nasprotniki, potem pa se je znova obrnilo v smer, kot je potekalo v prvem nizu. Nemci so odlično servirali, prisilili ACH Volley v napake pri sprejemu, deloval je tudi blok in tako so bili Berlinčani hitro spet pri zaključni žogi pri prednosti 24:19. Prvo so zapravili sami, ko so žogo poslali v mrežo pri servisu, toda tudi drugi niz se je končal podobno hitro kot prvi s 25:20.

ACH se je tako že znašel v izgubljenem položaju glede morebitnega napredovanja, hitro pa tudi glede morebitnega preobrata na tekmi. Berlin je v tretjem nizu povsem zagospodaril na igrišču, prednost je zelo hitro naraščala in Pleško je ob koncu lahko ponudil le še priložnost tudi nekaterim rezervistom, po le 19 minutah pa so nemški odbojkarji tretji niz dobili z visokih 25:13.

Tako kot v Berlinu tudi v Kazanu ne nastopa poljska ekipa Jastrzebski Wegiel, ki ima znova težave z okužbami z novim koronavirusom. Vse tekme bo tako izgubila z 0:3.


Skupina C, turnir v Kazanu:
ACH VOLLEY – BERLIN
0:3 (-19, -20, -13)

ACH Volley: Toman, Ropret 2, Pernuš, Toukteh 2, D'Agostino, Pavlovič, Bošnjak, Okroglič 2, Rutar, Pokeršnik 12, Videčnik 2, Kök 3, Djurić 12, Vučičević 4.

Berlin Recycling Volleys: Kowalski, Moraes, Michelucci Moralez 11, Grankin 4, Brehme 12, Carle 11, Zenger, Kessel, Tuia 10, Patch 11, Kalibreda, Carbonera, Pujol.

Četrtek ob 17.00:
ZENIT KAZAN – ACH VOLLEY

Vrstni red: Zenit in Berlin po 12, ACH Volley 6, Jastrzebski 0.