Odbojkarice Calcita Volleyja so (v zmagah 3:1) ubranile naslov prvakinj, a so imele precej težav, potem ko so
Odbojkarice Calcita Volleyja so (v zmagah 3:1) ubranile naslov prvakinj, a so imele precej težav, potem ko so "bankirke" po neverjetnem preobratu zmagale na tretji tekmi v Kamniku in izid v zmagah znižale na 2:1. Foto: Klemen Brumec

Na tretji tekmi zapored je odločal peti niz, v katerem je bilo na koncu nekaj dolgih izmenjav in izjemnih reševanj, s 15:17 pa so bile boljše igralke kamniške ekipe.

Eva Mori: Ta pokal bo spal z menoj

Veselje je bilo veliko. "Kot sem rekla: ta pokal bo spal z menoj. Presrečna sem, tole je še slajše, kot če bi v sredo zmagale v Kamniku," je povedala Eva Mori Pavlović, ki se je prvič v karieri veselila naslova državne prvakinje, s katerim bo v Turčijo (podpisala je pogodbo z ekipo Ankara PTT) odšla novim izzivom naproti. Nedvomno je bila to sezono najboljša podajalka domačega prvenstva, na četrti tekmi finala je dosegla kar 11 točk, izkazala se je tudi z lucidno točko v zaključku petega niza.

Kamničanke v celotnem prvenstvu izgubile le dve tekmi, v finalu pa so se pošteno namučile

Trenerju Gregorju Rozmanu je vidno odleglo, vsekakor bi bil za klub neuspeh, če ne bi osvojil dvojne krone: "Po bolečem porazu v Kamniku (Calcit je zapravil štiri zaključne žoge; op. a.) je bila to psihološka vojna. Vedeli smo, da bo težko. To je ekipa, na katero sem ponosen in ki je delala drug za drugega."

Pri poraženkah je bilo veliko žalosti. "Zaslužile bi si zmago," je v solzah povedala Lorena Lorber Fijok, ki je bila s 25 točkami spet najučinkovitejša v svoji ekipi.

Trener Bruno Najdič je poraz vzel osebno: "Peti niz smo izgubili na lahkih žogah. Vedno sem govoril, da je treba biti tu pazljiv. Danes nas ni premagal Calcit, ampak smo premagali sami sebe. Žal nekaj stvari nisem oddelal dovolj dobro in tako se zaradi lahkih žog tekma ni obrnila nam v prid. Razočaran sem, osebno jemljem ta poraz. Boleče je, saj smo bili blizu."