Alen Šket je na prvi finalni tekmi dosegel 24 točk. Foto: www.alesfevzer.com
Alen Šket je na prvi finalni tekmi dosegel 24 točk. Foto: www.alesfevzer.com

ACH Volley je prvo tekmo finala državnega prvenstva v Tivoliju proti Calcitu Volleyju dobil s 3:1. Izkušeni igralci so dali svoje: Alen Šket je v napadu dosegel vseh svojih 24 točk, Nikola Gjorgiev jih je dodal 16, Jan Pokeršnik 15. Mladi Nejc Najdič je dobro organiziral igro, v pomembnih trenutkih se je izkazal tudi z močnimi servisi.

Sorodna novica ACH Volley uspešno začel lov na 20. naslov

"Krasila nas je energija in to bo ključ tudi v nadaljevanju serije. Čeprav smo naredili veliko napak na svoj servis in nismo imeli prav veliko asov, smo nasprotniku preprečilo igro na prvi tempo, tako da smo potem lažje postavljali blok na Brunetu in korektorju. Na koncu smo z blokom in dobro obrambo tudi prišli do zmage," je bil zadovoljen Matjaž Hafner.

Za Calcit Volley, ki je v tej sezoni osvojil že dve lovoriki (pokalno tekmovanje in srednjeevropsko ligo) je Tomislav Mitrašinović dosegel 15 točk, korektor Lazaro Brunet pa 14 (udaril je 30 žog, od tega 11 uspešno).

V četrtem nizu so bili gostje dolgo v prednosti in vodili s 13.15, gostitelj pa so nato naredili serijo štirih točk (dvakrat je uspešen blok postavil član reprezentance U-20 Jošt Kržič), prevzeli pobudo, in z uspešno akcijo Gjorgieva povedli z 20:16.

"V prvem nizu smo se še izvlekli in namesto da bi na tej energiji nadaljevali tekmo, smo se v nadaljevanju popolnoma izgubili. Na večini tekem imamo 15, 16 blokov, danes smo jih imeli le sedem, vendar vse to izhaja tudi iz sprejema nasprotne ekipe, ki je bil popolnoma na strani domače ekipe, saj smo bili premalo nevarni na servisu. Preprosto rečeno, nismo se obnašali kot ekipa, ki želi osvojiti državno prvenstvo, na njihovo agresivnost smo se razpadli," je bil kritičen trener Mladen Kašić.

Perugia dobila prvo tekmo finala italijanskega prvenstva
Druga tekma bo v nedeljo ob 19. uri v Kamniku. Kot je znano, Calcitu zaradi poškodbe ne more pomagati Črt Bošnjak, že novembra pa je klub zapustil Nik Mujanović in odšel k Monzi. Včeraj je v velikem finalu italijanskega prvenstva, v katerem se merita Perugia in Monza, 20-letni Kamničan dobil nekaj malega priložnost. Dvakrat je taktično vstopil v igro na blok, tudi v odločilnih trenutkih tretjega niza, ko je Monza "ostala živa" in znižala na 2:1, v četrtem nizu pa je bila Perugia boljša s 25:23.

Na koncu torej pred 4760 gledalci 3:1 (25, 18, -23, 23), pri čemer je Oleh Plotnicki za zmagovalce (Gregor Ropret ni igral) dosegel 18 točk, prav toliko pa tudi Ran Takahaši pri Monzi. Naslednja tekma bo v nedeljo.

ACH Volley dobil uvodno tekmo finala v Tivoliju