Odbojkarji Calcit Volleya so v uvodnem krogu izgubili proti ekipi Merkur Maribor z 1:3, zdaj pa jih čaka dvoboj s še enim kandidatom za naslov, ljubljanskim ACH Volleyjem. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Odbojkarji Calcit Volleya so v uvodnem krogu izgubili proti ekipi Merkur Maribor z 1:3, zdaj pa jih čaka dvoboj s še enim kandidatom za naslov, ljubljanskim ACH Volleyjem. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.

Nastop kapetana Mitje Gasparinija je zaradi poškodbe še vedno vprašljiv, na tekmi z Mariborom je tako v soboto na mestu korektorja priložnost dobil še ne sedemnajstletni Nik Mujanović. "Vsekakor je najtežje Niku, kajti ni ravno preprosto ob svojem debiju v prvi ligi igrati proti državnemu prvaku. Toda na treningih in tudi na pripravljalnih tekmah je velikokrat dokazal, da gre, čeprav je še zelo mlad, za zelo dobrega igralca. Veseli pa me, da smo se s soigralci od prve do zadnje točke borili, nihče od nas se ni predal. Držali smo se dogovorov, ki smo jih imeli pred tekmo, je pa res, da bi morali določene segmente igre odigrati boljše," je za klubsko spletno stran povedal novinec v kamniški zasedbi Danilo Pavlović. Odličen srbski sprejemalec je že dokazal, da je pomembna okrepitev Calcita.

Sorodna novica Derbi za uvod v novo prvenstvo pripadel prvakom

Bolje izgubiti zdaj kot v končnici
"Vse od prvega dne, ko sem prišel, so me soigralci odlično sprejeli. Navdušen sem, kako delujejo kot ekipa. Resnično dihajo kot eno, pomagajo drug drugemu, kar mi je zelo všeč. Verjamem, da bomo v tem duhu tudi nadaljevali sezono in da bomo uresničili svoje cilje. Prepričan sem, da ima naša ekipa velik potencial, in če smo že izgubili v 1. krogu, je bolje, da se je to zgodilo zdaj kot marca in aprila, ko bo na sporedu končnica," pravi 24-letni Pavlović. Napoved pred dvobojem z ACH-jem? "Vsekakor ni najbolj preprosto, če takoj na začetku sezone igraš proti dvema glavnima konkurentoma za naslov državnega prvaka, za nameček pa smo proti Mariborčanom morali igrati brez poškodovanega Gasparinija. Pred nami je še ena težka tekma, njegove igralce tudi sam poznam. Dobro mi je znano, kakšna tekma nas čaka."

V Tivoliju tudi reprezentanta Kovačič in Šket
ACH Volley je po lanskem izgubljenem naslovu, ko so se razšli s trenerjem Matijo Pleškom, močno spremenil svojo zasedbo. Na mestu trenerja je prišel Mladen Kašić, v Tivoli sta se vrnila reprezentanta Jani Kovačič in Alen Šket, novinci so še štirje tujci, Srba Nemanja Mašulović in Vuk Todorović, Črnogorec Nemanja Peruničić in Makedonec Nikola Gjorgiev. V uvodnem krogu je ACH brez težav slavil zmago v gosteh pri Panviti (0:3).

Sobotna tekma med ACH Volleyjem in Calcit Volleyjem, ki se bo v Tivoliju začela ob 17.30 bo štela tudi za srednjeevropsko ligo.

Državno prvenstvo, 1. A DOL (M), 2. krog, sobota:
ACH VOLLEY – CALCIT VOLLEY

MERKUR MARIBOR – HIŠA NA KOLESIH TRIG.

SALONIT ANHOVO – ČRNUČE

KRKA – PANVITA POMGRAD

Vrstni red: Črnuče, ACH Volley, Salonit Anhovo in Merkur Maribor po 3 točke ...