Chiappini se poslavlja od slovenske reprezentance. Foto: EPA
Chiappini se poslavlja od slovenske reprezentance. Foto: EPA

Alessandro Chiappini je bil selektor ženske reprezentance od aprila 2017. Vodstvo OZS-ja je odločitev sprejelo po neuspešnem nastopu v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, v katerih je Slovenija zasedla tretje mesto v skupini.

Sorodna novica Slovenke za slovo boljše od Bosne in Hercegovine

"Po neuspehu v kvalifikacijah za EP smo se na Odbojkarski zvezi Slovenije odločili za prekinitev sodelovanja. Alessandro Chiappini je s strokovnim štabom sodeloval pri vrsti velikih uspehov slovenske ženske odbojkarske reprezentance v preteklih štirih letih. Vrhunec je zagotovo srebrna medalja s svetovnega prvenstva do 23 let, ki ga je gostila Ljubljana, spregledati pa ne smemo niti uvrstitve na evropsko prvenstvo leta 2019, prve zmage na tem tekmovanju in uvrstitve v osmino finala. Za ves njegov prispevek k razvoju slovenske ženske odbojke se mu zahvaljujemo in mu želimo veliko uspeha pri njegovih naslednjih izzivih," je novico razložil predsednik zveze Metod Ropret.

Pred slovensko žensko odbojkarsko reprezentanco, ki se bo po nekajdnevnem premoru predvidoma zbrala v soboto v Mariboru, so že novi izzivi. Dekleta 28. maja v Luksemburgu čaka nastop na prvem turnirju srebrne evropske lige, ki mu bo od 4. do 6. junija sledil drugi turnir v Mariboru, v štajerski prestolnici pa bo 11. in 12. junija potekal še zaključni turnir najboljše četverice. Tekmice Slovenk v skupinskem delu bodo Avstrijke, Luksemburžanke in Izraelke, cilj naše izbrane vrste pa je uvrstitev v zlato evropsko ligo.