Danijel Pokeršnik (prvi z desne) je že osmič državni prvak v odbojki na mivki, Tjaša Kotnik (druga z desne) pa petič. Foto: Organizator
Danijel Pokeršnik (prvi z desne) je že osmič državni prvak v odbojki na mivki, Tjaša Kotnik (druga z desne) pa petič. Foto: Organizator

Danijel Pokeršnik in Črt Bošnjak sta v finalu z 2:0 premagala Nejca Zemljaka, ki je tokrat nastopal v paru z mladim Klemnom Šenom. S tem sta potrdila nedavno zmago na FIVB turnirju v Belgiji. Že prvi niz (21:14) je nakazal, kdo bo prvak.

Izenačil rekord svojega prijatelja
"Držala sva se svoje taktike in hkrati tudi svoje ravni igre. Kar pa se tiče rekorda Jasmina Čuturića, sva prijatelja in verjetno bo v prihodnosti padla kakšna opazka ali šala na to temo. Seveda pa si želim prehiteti njegov dosežek, ne samo izenačiti. Sam bi rad še nekaj let igral na enaki ravni – glava in telo sta na pravem mestu, motivacije pa tudi ne primanjkuje," je povedal Pokeršnik, ki ima (tako kot Jasmin Čuturić) zdaj osem državnih naslovov na mivki.

Za Bošnjaka prvi naslov, za Pokeršnika osmi

Peti naslov za Tjašo Kotnik
Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin sta na koncu z 2:0 (12, 15) premagali Tajdino sestrično Nino Lovšin in njeno soigralko in reprezentančno kolegico Špelo Morgan. S superiorno igro Kotnikove v bloku sta novi prvakinji prišli do odločilne prednosti v obeh nizih in se veselili zlata. To je za Tajdo Lovšin drugi naslov državne prvakinje, za Tjašo Kotnik pa že peti. Tretjega mesta sta se veselili mladi igralki in najprijetnejše presenečenje tega turnirja, Maja Marolt in Iza Zbičajnik.

Lepo je zmagati doma, a cilji so višji
"Na DP-ju sva igrali vedno bolj suvereno. Nikoli nisva doživeli nobenega večjega padca, za kar sva tudi trenirali. Je pa res, da vsako leto prihajajo mlajše ekipe, ki se borijo in od katerih ne moreva pričakovati, da bodo delale napake. Zato se morava tudi midve sami pred tekmo dobro pripraviti. Sicer je super zmagati doma, ampak so najini cilji na splošno v tujini. Čim bolj se želiva dokazati v svetovni seriji," sta povedali zmagovalki.

Končni vrstni red, ženske:
1. Tajda Lovšin in Tjaša Kotnik
2. Nina Lovšin in Špela Morgan
3. Iza Zbičajnik in Maja Marolt

Moški:
1. Danijel Pokeršnik in Črt Bošnjak
2. Nejc Zemljak in Klemen Šen
3. Alan Košenina in Rok Bračko