Maša Pucelj je bila z 22 točkami najučinkovitejša pri Calcitu na drugi finalni tekmi. Foto: www.alesfevzer.com
Maša Pucelj je bila z 22 točkami najučinkovitejša pri Calcitu na drugi finalni tekmi. Foto: www.alesfevzer.com

Tekma v Mariboru je bila praktično preslikava prve finalne tekme v Kamniku. Ob številnih nihanjih se je izid gibal enako kot v sredo. Mariborčanke so vodile z 1:0 in 2:1, na koncu pa so se zmage veselile Kamničanke, edina razlika od prve tekme je bil izenačen "tajbrejk".

V petem nizu so imele priložnosti tudi Mariborčanke, priigrale so si celo zaključno žogo, ki pa jo je Iza Mlakar, sicer s 24 točkami najučinkovitejša igralka tekme, po protinapadu poslala v avt. Zapravljeno priložnost so Kamničanke znale kaznovati, Lucy Charuk (tudi na prvi tekmi finala je prispevala odločilno točko) je z blokom poskrbela, da njena ekipa še naprej v prvenstvu ostaja neporažena. Pri branilkah naslova je bila z 22 točkami najučinkovitejša Maša Pucelj.

Tretja tekma, tudi morebitna zadnja, bo v torek, 23. aprila, v Kamniku.

Bruno Najdič, trener Calcit Volleyja:
"Tako kot na prvi tekmi v Kamniku smo se tudi tokrat borili sami s sabo. To je naša že 45. tekma v sezoni, nič kaj dosti manj jih niso odigrale Mariborčanke in po več kot tritedenskem premoru je logično, da pride do takšnih nihanj v igri. Sicer pa je imela tekma podoben potek kot prva, saj sta obe ekipi nize, ki sta jih osvojili, osvojili na zelo prepričljiv način in šele v petem smo videli izenačeno odbojko. Na koncu šteje le zmaga, ta je najbolj pomembna, vsaka igralka je dala svoj prispevek k njej, se pa zavedamo, da bomo morali v torek igrati na višji ravni, če želimo ubraniti naslov državnih prvakinj."


DRŽAVNO PRVENSTVO
1. DOL (Ž), finale

Druga tekma:
NOVA KBM BRANIK – CALCIT VOLLEY 0:2
2:3 (19-19, 15, -13, -14)

Nova KBM Branik: Mlakar 24 (1 blok), K. Milošič 9 (1 as, 2 bloka), Kneževič 1, Štampar 1 (1 blok), Ulrih, Lekše 14 (2 asa, 1 blok), Senekovič, Cikač, Farkaš, Ramić 1, N. Milošič 11 (7 blokov), Potokar 6 (1 blok), Tišma 3 (2 asa, 1 blok).

Calcit Volley: Rituper 1, Radišković 14 (2 asa, 2 bloka), Šen 13 (1 as), Najdič 4 (3 ase), Hutinski 7 (3 bloke), Boisa, Charuk 15 (1 as, 3 bloke), Grubišič Čabo, Gašperlin, Pucelj 22 (1 as), Čižman, Banko.

Prva tekma:
CALCIT VOLLEY – NOVA KBM BRANIK
3:2 (-21, 19, -17, 12, 5)

Tretja tekma, torek, 23. aprila:
CALCIT VOLLEY – NOVA KBM BRANIK