Prizor iz lanskega finala, ko je dvojica Jančar/Kotnik ubranila naslov, potem ko je z 2:1 ugnala sestrični Tajdo in Nino Lovšin. Tjaša Kotnik in Tjaša Jančar letos nastopata z novima soigralkama. Foto: OZS
Prizor iz lanskega finala, ko je dvojica Jančar/Kotnik ubranila naslov, potem ko je z 2:1 ugnala sestrični Tajdo in Nino Lovšin. Tjaša Kotnik in Tjaša Jančar letos nastopata z novima soigralkama. Foto: OZS

Konkurenca na državnem prvenstvu, ki bo minilo brez prisotnosti gledalcev, že dolgo ni bila tako močna, saj bodo na Gorenjskem igrali vsi najboljši v Sloveniji. Ti so se v letošnji sezoni srečali le enkrat, na turnirju v Preddvoru, kjer sta bila v moški kategoriji najuspešnejša Tadej Boženk in Vid Jakopin, ki si v Kranju že drugo leto zapored želita osvojiti zlato medaljo.

Pri moških je lani v finalu DP-ja v Kranju slavila dvojica Boženk/Jakopin, ki je z 2:0 (20, 14) ugnala navezo D. Pokeršnik/Drobnič. Foto: BoBo
Pri moških je lani v finalu DP-ja v Kranju slavila dvojica Boženk/Jakopin, ki je z 2:0 (20, 14) ugnala navezo D. Pokeršnik/Drobnič. Foto: BoBo

Za vse je forma velika neznanka
"Ne spomnim se, da bi do zdaj kadar koli pred državnim prvenstvom odigrali le en turnir in da lahko pri sebi rečeš, da si na državno prvenstvo res dobro pripravljen in v formi. Za to potrebuješ treninge, turnirje in kar nekaj odigranih tekem na visoki ravni. Le tako lahko pridobiš potrebno samozavest. Na turnirju Sport.Zone Open se nama je z Vidom vse dobro poklopilo. Predvsem zato, ker se zares dobro razumeva in mislim, da je to ključno za dober rezultat. Od takrat sva še veliko delala na uigranosti in se pripravljala na naslednje turnirje, ki pa so bili na žalost odpovedani. Vseeno upava, da se nama bo trdo delo obrestovalo v Kranju," je povedal Boženk, ki si bo poskušal priigrati že peti zaporedni naslov.

Kdo je še med favoriti?
Na svoj prvi skupni naslov prvakov čakata tudi najboljša slovenska odbojkarja na mivki na svetovni lestvici, Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik, med favoriti so še Danijel Pokeršnik in Črtomir Bošnjak, Alan Košenina in Rok Možič ter Aleksander Dulai in Manuel Grünwald.

Tjaša in Tjaša tokrat z drugima soigralkama
V ženski konkurenci sta bili na državnih prvenstvih zadnja tri leta nepremagljivi Tjaša Kotnik in Tjaša Jančar, ki pa se za svoj četrti zaporedni naslov ne bosta potegovali skupaj, ampak vsaka s svojo soigralko. Kotnikova bo na igrišču z Moniko Potokar, Jančarjeva z Nino Lovšin. Vse štiri odbojkarice, ob Klari Kregar in Katarini Fabjan ter Zali Špoljarič in Lani Žužek, sodijo v ožji krog favoritinj za zmago.

Glede na rezultate prvega turnirja v Preddvoru bodo oči uprte tudi v Špelo Morgan in Tajdo Lovšin, ki je državna prvakinja postala že leta 2014, in sicer v paru z Dajo Gorišek.

Sorodna novica Jakopinov zid na mivki, Tjaši ubranili naslov

"Zagotovo si naslov državne prvakinje želim osvojiti še enkrat, saj je od tistega prvega minilo že kar nekaj let. Pred vsakim turnirjem je cilj prikazati najboljšo igro in ga seveda tudi osvojiti, nič drugače ne razmišljam pred letošnjim državnim prvenstvom. Na Sport.Zone Open sva se s Špelo potrudili prikazati najboljšo igro, ki sva je bili v tistem obdobju sposobni. Če bova dali na vsaki tekmi vse od sebe in jo odigrali pametno, lahko premagava prav vse. Proti obema Tjašama imava še dodaten motiv, saj sta branilki naslova in posledično glavni favoritinji," pred začetkom tekmovanja razmišlja Lovšinova.

Prenos obeh finalnih tekem na TV SLO 2
Državno prvenstvo se bo začelo v četrtek s kvalifikacijami, ki jih bo gostil Preddvor. Prvi dan glavnega turnirja bo potekal v Preddvoru in na osrednjem igrišču na parkirišču Stara Sava v Kranju, kjer se bodo četrtfinalni obračuni končali ob 23. uri. V soboto bodo polfinalni boji na sporedu od 9.30 do 14.30, po premoru pa bodo na sporedu še tekme za medalje. Ženski finale bo ob 21. uri, moški ob 22. uri.

Organizatorji so se odločili, da zaradi epidemije ne bodo postavili tribun. Ogled glavnega dela turnirja si bo mogoče ogledati prek spletnega prenosa Sport.Zone (https://sport.zone), obe finalni tekmi pa bo prenašala TV Slovenija.