Po 10 sekundah evforije je selektor Slabe svoje varovance že opozoril, da brez nove zmage uspeh proti Srbiji ne pomeni nič. Foto: Aleš Fevžer
Po 10 sekundah evforije je selektor Slabe svoje varovance že opozoril, da brez nove zmage uspeh proti Srbiji ne pomeni nič. Foto: Aleš Fevžer
Odbojkarji z zmago nad prvaki odprli prvenstvo

Slovenci so v 1. krogu evropskega prvenstva v Herningu presenetljivo premagali Srbe, a časa za proslavljanje ni bilo. Že danes ob 18.00 se bodo izbranci selektorja Luke Slabeta namreč pomerili s Finsko, še eno dolžnico iz preteklosti, ki jim je pred dvema letoma na evropskem prvenstvu 2011 preprečila pot v četrtfinale.

Z zmago bi se Slovenija popolnoma približala prvemu mestu v skupini C in neposredni uvrstitvi v četrtfinale, saj so Finci v petek s 3:1 premagali četrto članico skupine Nizozemsko.

"S to zmago nismo naredili še ničesar"
"Vesel sem, da se fantje obnašajo odgovorno in da so hitro pozabili na prestižno zmago in že začeli razmišljati o Finski. Moja naloga bo, da preprečim, da bi bili na naslednji tekmi preveč sproščeni, kar bi lahko bila posledica zmage nad Srbijo. S to zmago nismo še ničesar naredili. Še vedno lahko že v prvem delu izpademo, zato je lahko vsak padec zbranosti usoden,"
opozarja fante, da ostanejo na realnih tleh, selektor Slabe, ki meni, da bo Fince težje premagati kot Srbe.

Po Srbih še maščevanje Fincem?
Na prejšnjem prvenstvu so Finci zmagali v tekmi za uvrstitev v četrtfinale po ogorčenem boju s 3:2. Slovenci so imeli svoje priložnosti, ravno tako kot nekaj mesecev pozneje, ko so v prvem krogu olimpijskih kvalifikacij s Finsko spet izgubili (1:3). "Po Srbih imamo zdaj možnost, da se maščujemo še Fincem. Te v ekipi niso dosti spreminjali. Ravno tako ne v igri, še vedno igrajo za oko zelo lepo. Zagotovo nas čaka še ena težka in izenačena tekma," je pred tekmo dejal Alen Pajenk.

Evropsko prvenstvo, Herning, skupina C,

2. krog, danes ob 15.00:
SRBIJA - NIZOZEMSKA

Ob 18.00
(prenos na TVS 2 in MMC-ju)
SLOVENIJA - FINSKA

3. krog, nedelja ob 15.00:
NIZOZEMSKA - SLOVENIJA
Ob 18.00:
SRBIJA - FINSKA

1. krog:
SLOVENIJA
- SRBIJA 3:1 (-20, 23, 22, 19)

FINSKA
- NIZOZEMSKA 3:1 (-23, 22, 25, 20)

Iz skupine neposredno v četrtfinale napreduje zmagovalec skupine. Druga in tretja reprezentanca gresta v repasaž.

Odbojkarji z zmago nad prvaki odprli prvenstvo