Tine Urnaut je z Italijo še posebej povezan. Foto: EPA
Tine Urnaut je z Italijo še posebej povezan. Foto: EPA
Najbolj obremenjenim selektor namenil počitek

Ekipo je proti Poljski v zadnjih trenutkih povlekel iz brezna, dosegel dve izmed treh zadnjih točk. "Za zdaj še ne razmišljamo, kaj smo naredili, za zdaj ne razmišljamo, kje smo, česa bi se v nadaljevanju prvenstva razveselili in kaj bi nam prineslo razočaranje. Razmišljamo le o Italiji in o tekmi z njimi. Ves čas prvenstva govorimo, da gremo korak za korakom in tako je tudi pred dvema dvobojema, ki nas še čakata," poudarja Urnaut.

"Vemo, kdo je Italija. Vemo, da se v italijanski ligi igra najboljša odbojka, tudi reprezentanca je dolgo v samem svetovnem vrhu, letos je edina evropska, ki si je že zagotovila nastop na olimpijskih igrah v Riu. Njihovo ekipo poznamo bolj kot druge, saj večina nas igra oziroma je igrala v italijanskem prvenstvu. Motiv je sicer že tako velikanski, proti njim pa se bo še dodatno povečal. Lahko rečem, da želja po zmagi ne bi mogla biti večja. Menim, da je naša velika želja odločila četrtfinale s Poljsko, naj odloči še polfinale," upa na novo presenečenje Korošec.

Kapetan reprezentance pa ima še dodatne razloge, zaradi katerih si želi zmage in svoje dobre igre. "V naslednji sezoni bo v Trentinu igral skupaj s štirimi italijanskimi reprezentanti. Vso sezono bom z njimi, zagotovo bo beseda dostikrat nanesla na to tekmo, jasno je, da bi bili pogovori o njej prijetnejši, če bi zmagali," je povedal Urnaut in dodal: "Moje dekle je Italijanka, Giorgia Costa, doma je v bližini Firenc, skupaj sva pet let. Sicer bo navijala za nas, a vseeno bom po zmagi lahko rekel kakšno besedo več kot po porazu. Mi je pa pomembneje, da premagam soigralce."

Urnaut Italijo dobro pozna: "Gre za popolno ekipo. Njihova igra blok-obramba je odlična, servisi vrhunski, v napadu pa imajo dva, tri igralce, ki lahko naredijo razliko. V prvi vrsti tu mislim na Osmanyja Juantoreno in Ivana Zajceva, ki je na svetovnem pokalu, na katerem si je Italija tudi zagotovila nastop na olimpijskih igrah, kazal fantastične predstave. A kljub kakovosti njihove ekipe, se nimamo česa bati. Lahko igramo z njimi, z mirno, preudarno igro točko za točko in z zbranostjo v končnicah jih lahko premagamo. Kot smo Poljsko."

V letošnji sezoni bosta v italijanski ligi poleg Urnauta igrala še Klemen Čebulj in Alen Šket, Mitja Gasparini je letos poleti Italijo zamenjal s Francijo, nekajletne izkušnje pri igranju s slovenskimi zahodnimi sosedi ima tudi Alen Pajenk.

Najbolj obremenjenim selektor namenil počitek