Klemen Čebulj bo izpustil evropsko prvenstvo. Foto: fivb.com
Klemen Čebulj bo izpustil evropsko prvenstvo. Foto: fivb.com

Z izbrano vrsto trenira tudi Jan Klobučar, zaradi poškodbe manjkata Matej Kök in eden pomembnejših členov reprezentance Klemen Čebulj. "Ne računam nanj, ker ga ni na pripravah in treningih. Ni težava le v poškodbi, težava je psihološka. Nihče ga ne more prepričati, da se ne bo znova poškodoval," je za TV SLO povedal slovenski selektor Slobodan Kovač.

Zgodaj popoldne so nenastop Čebulja na evropskem prvenstvu potrdili tudi z odbojkarske zveze. "Še vedno čutim bolečino in imam zato še do konca tedna predpisan počitek. V začetku prihodnjega tedna, ko reprezentanca potuje na evropsko prvenstvo, odhajam v Milano, kjer bom v okviru kluba opravil rehabilitacijo in upam, da se bom lahko čim prej vrnil na igrišče," je stanje s poškodbo pojasnil Čebulj in dodal: "V teh dneh mi ni lahko, saj ni lahko razmišljati o tem, da na Poljskem ne bom mogel pomagati reprezentanci. Sem pa prepričan, da bodo fantje v Krakovu še enkrat dokazali, kako dobro ekipo ima Slovenija in da še niso rekli zadnje besede. Želim jim veliko uspeha."

Časa do prvenstva ni več veliko, a strokovnjaki opozarjajo, da zaradi slabše trenutne pripravljenosti še ni treba biti plat zvona. Kaj trenutno igralce najbolj muči? "Utrujenost, bi rekel. Treniramo trdo in veliko. Zdaj mislim, da bomo malce spustili in upam, da prišli v tisto želeno formo že na začetku prvenstva," je za TV SLO povedal Mitja Gasparini.
Več v prispevku Marjete Hočevar.

Evropsko prvenstvo se bo začelo 24. avgusta. Slovenija je v skupini s Španijo, Rusijo in Bolgarijo.

Pripravljalni tekmi

Četrtek (Beograd):
SRBIJA - SLOVENIJA

Petek (Beograd):
SRBIJA - SLOVENIJA

Tekmi bosta za zaprtimi vrati.

Slovenski odbojkarji zelo utrujeni po napornih pripravah
Slovenski odbojkarji zelo utrujeni po napornih pripravah