Narbonne Volley je v napetem dvoboju proti ACH-ju Volleyju na koncu ohranil več moči in zbranosti ter si v odločilnem nizu priboril finale. Foto: www.alesfevzer.com
Narbonne Volley je v napetem dvoboju proti ACH-ju Volleyju na koncu ohranil več moči in zbranosti ter si v odločilnem nizu priboril finale. Foto: www.alesfevzer.com

Tekma je bila zelo podobna obračunu v Tivoliju pretekli četrtek, ko so gostje prekinili niz 42 zmag varovancev Mladena Kašića. Francozi so dobili prva dva niza, imeli v tretjem tudi vodstvo s 23:21 in pozneje še dve zaključni žogi, a ju je slovenska ekipa rešila in niz dobila s 30:28. To ji je dalo dodatnih moči, zmagala je v naslednjih dveh, si priborila odločilni, zlati niz, v katerem pa je bil usoden začetek, saj so gostitelji povedli s 7:1.

Poraz v Ljubljani oranžnih zmajev ni prestrašil. Vedeli so, da ob svoji najboljši predstavi lahko uženejo tekmece. Samozavestno so tekmo odprli, povedli z 9:6 in 10:7, toda slab sprejem in napake v napadu so kmalu povzročili težave. Domači so jih na 12. točki ujeli, jih prehiteli, nato pa prednost z odličnimi servisi le še večali. V drugem nizu so Slovenci izboljšali sprejem, pri katerem je imel v prvem nizu največ težav Alen Šket, vendar se ni posebej izboljšala igra v napadu, domači pa so igrali zanesljivo in povedli z 2:0.

V tretjem nizu je Ljubljančanom stekel tudi napad. Večji del niza so vodili, toda pred končnico dopustili domačim, da so po zaostanku 16:19 najprej izenačili, nato pa povedli za dve točki (23:21) in bili le dve točki oddaljeni do zanesljive zmage. Toda Nemanja Mašulović je z dvema zaporednima točkama vrnil upanje, z asom izenačil in začel se je preobrat. Napaka gostiteljev je gostom prinesla zaostanek 1:2, ki so ga pozneje z dobro igro spreobrnili v zmago s 3:2.

Na začetku zlatega niza je spet zatajil sprejem. Martin Ramos je dosegel dva asa za vodstvo 3:0, nato so Francozi vodstvo povečali že na 7:1. Slovenska ekipa je vzpostavila ravnotežje, toda tekmecev ni mogla več ujeti.

Drugi finalisti so odbojkarji Halkbanka Ankare.

POKAL CHALLENGE (M), polfinale, povratna tekma

NARBONNE (FRA) - ACH Volley 3:2
2:3 (17, 17, -28, -18, -13)
Zlati niz: 15:9

Narbonne: Bassereau 19, Socie, Uriarte 3, Jouffroy 2, Silva de Araujo, Gabin, Bouguerra, Durand, Zerba 17, Faganas, Duee, Zanotti 14, Ramos 11, Rodrigues de Araujo 30.

ACH Volley: Pernuš, Šket 4, Rutar, Mašulović 13, Todorović 6, Peruničić, Okroglič 9, Kovačič, Gjorgiev 24, Pokeršnik 2, Videčnik 8, Kök 13.

3.400 gledalcev.


Panathinaikos - HALKBANK 0:3
2:3 (-19, -22, 28, 17, -18)

Izida prvih tekem sta v krepkem tisku.